Saklı güzellikler!

Burası Akdeniz’de bir kanyon değil, Diyarbakır’daki saklı güzellik ’Karacay’ bölgesi. Huzur ve güven ortamının sağlanmasının ardından ziyaretçi akınına uğrayan bölge, turistler tarafından da keşfedilmeyi bekliyor.

Haberler 09.08.2019 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesine bal Aa Konak köyünde bulunan ve bölge halk tarafndan çemere olarak bilinen Karaçay, görüntüsü, buz gibi kaynak suyu ve doal güzellikleriyle ziyaretçilerine esiz bir manzara sunuyor. Huzur ve güven ortamnn salanmasnn ardndan ziyaretçi aknna urayan bölge, turistler tarafndan da kefedilmeyi bekliyor.

Keif edilmeyi bekliyor

çnar ilçesine bal Aa Konak köyü yaknnda bulunan esiz güzellii ile görenleri hayran brakan Karaçay, çevre ilçelerdeki vatandalarn vazgeçilmez mekan haline geldi. Civar köyler dnda çok fazla bilinmeyen elalesi ve suyu ile cenneti andran, kilometrelerce uzunlukta olan Karaçay, ziyaretçilerini bekliyor. Esiz güzellii ile Akdeniz ve Ege kanyonlarn andran Karaçay, ziyaretçiler, maara diplerinden akan berrak suyuyla buz gibi suya kendilerini brakarak serinliyor. Dalarn arasnda bulunan bölgeye gelen vatandalar, piknik yapp yüzüyor. Karaçaya gelip suyun tadn çkaran vatandalar, alann çevre düzenlemesinin yaplarak dünyaya tantlmasn istiyor. Akarsuyun doal yapsnn hayranlk uyandrdn belirten vatandalar, yetkililerin çok bilinmeyen Karaçayn tantmn yaparak yerli ve yabac turistlerin bölgeye gelmesini istiyor.

Diyarbakrn sakl cenneti

Yllardr Karaçay suyunda serinlediini aktaran Aa Konak köyü sakini Diyar Bahan, burann adeta Diyarbakrn sakl cenneti olduunu söyledi. Bahan, Diyarbakrn çnar ilçesi Aa Konak köyünde bulunan Karaçaya sürekli geliyoruz. Tatil ve piknik için güzel bir yer. Buras Antalyadan daha güzel, ama insanlar geldiinde yoldan çok ikayetçi, yol yaplrsa daha güzel olur. Buralar temizlenirse insanlar daha çok gelir. Buras Diyarbakrn sakl cenneti, çevrede çok az bu tarz yerler var insanlarn buraya gelmesi güzel olur. Su güzel sabahlar, biraz souk ama öleye doru daha güzel oluyor dedi.

Sürekli Karaçaya geldiini aktaran shak Bahan ise, suyun çok güzel olduunu ve burann Antalyadan daha güzel olduunu kaydederek buraya daha rahat gelmeleri için bakm yaplmasn istedi.

Ana Sayfaya Git