Sanatçılardan annelere destek

Oyuncu Ahmet Yenilmez, sanatçı Zülfü Demirtaş ile tiyatro oyuncusu ve yazar Ebru Ergün, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan anneleri ziyaret etti.

Haberler 02.12.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanatçlar, Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önünde yaptklar oturma eylemine ziyaretleriyle destek verdi.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin, partinin il binas önünde 3 Eylülde balattklar oturma eylemi devam ediyor.

Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez, stanbul Devlet Türk Halk Müzii Korusu sanatçs Zülfü Demirta, tiyatro oyuncusu ve yazar Ebru Ergün, anneleri ziyaret ederek destek mesaj verdi.

Anne ve babalarla bir süre sohbet eden sanatçlardan Yenilmez, eyleme katlan bir babann elini öptü. Yenilmez, burada yapt açklamada, sebep ne olursa olsun Diyarbakra gelen herkesin anneleri ziyaret etmesi gerektiini söyledi. Anneleri daha önce de ziyaret ettiini ve kente her geldiinde bunu tekrarlayacan belirten Yenilmez, Burann unutulmamas lazm. Vatandalarmzn da buraya gelmesi lazm. Biz burada hal hatr sormalyz, htiyacnz eksiiniz var m? demeliyiz. diye konutu.

Yenilmez, annelerin direniini desteklediini ifade ederek Annelerin balatm olduu benim duruum, benim direniim. Ben sahnede direneceim, onlar burada direnecek. Arada bir de gelip böyle anne kokusu alacaz. Cierlerimizi doldurup gideceiz. eklinde konutu.

Yenilmez, annelerin sesini duyurmaya çalan basn mensuplarna da teekkür etti.

- Sanatç Demirta: Bir olmamz lazm

Sanatç Zülfü Demirta da millet olarak kendilerinden baka dostlarnn olmadn, yaralarn kendilerinin sarmas gerektiini dile getirerek u deerlendirmeyi yapt:

Ben Zazaym eim de Türk, Türkiyede bir ayrmann olamaz. Darnn, yabancnn oyunuyla, içimizdeki satlmlarn oyunuyla bu i çözülmez. Nice annelerin cieri yand. Bizim bir olmamz lazm. Allah ülkemize bar, sükunet, refah ve huzur versin. Bunu da biz baaracaz, bakas deil. Allah bu analarn cierlerine su serpsin yavrular inallah gelsin. Bizim birlik ve beraberlikten baka ansmz yok.

Yenilmez ve beraberindekiler, ziyaretin ardndan güvenlii salayan polislerle de bir süre sohbet etti.

Ana Sayfaya Git