Saraç tahliyesine savcıdan itiraz!

Savcı, eski Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saraç ile eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sır'ın adli kontrol kararıyla tahliye edilmesine itiraz etti.

Haberler 24.02.2018 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet savcs tarafndan, üst mahkeme olan 5. Ar Ceza Mahkemesine sunulan itiraz dilekçesinde, sanklar Saraç ve Srn, atl suçun vasf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, tutuklulukta geçirilen süre, suçun, Ceza Muhakemesi Kanununun ilgili maddesinde belirtilen suçlardan olmas, suçun ilendiine ilikin kuvvetli suç üphesinin varln gösteren delillerin oluu ile tank beyanlar gerekçe gösterilerek, adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalaca belirtildi.

Dilekçede, söz konusu gerekçelerin dikkate alnarak, sanklar Saraç ve Sr hakknda verilen tahliye kararnn kaldrlmas, tutuklanmaya yönelik yakalama emri düzenlenmesine karar verilmesi talep edildi. 21 ubatta görülen durumada, Saraç ve Srn yurt dna çk yasa ile haftann iki günü ikametlerine en yakn kolluk biriminde imza atmalarna ilikin adli kontrol hükümlerince tahliyelerine karar verilmiti.

HABER MERKEZ

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmas (FETÖ/PDY) soruturmas kapsamndaki davada tutuklu yarglanan Dicle Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr. Ayegül Jale Saraç ve eski Rektör Yardmcs Prof.Dr. Aytekin Srn tahliye edilmesine, bir üst mahkemede itiraz etti. Buarada, ülke genelinde FETÖ operasyonlar hz kesmeden devam ederken, çok sayda kii gözaltna alnd.

TAHLYEYE SAVCIDAN TRAZ

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn Dicle Üniversitesindeki FETÖ/PDY yaplanmasna yönelik yürüttüü soruturma kapsamnda, 24 Temmuz 2016 tarihinde tutuklanan ve haklarnda terör örgütü kurma ve yönetme suçlarndan 22.5er yla kadar hapis istemiyle dava açlan, eski Rektör Prof.Dr. Ayegül Jale Saraç ve eski Rektör Yardmcs Prof.Dr. Aytekin Sr, yarglandklar Diyarbakr 4üncü Ar Ceza Mahkemesince, 2 gün önce tahliye edildi. Durumada, Saraç ve Srn tutukluluk halinin devam yönünde görü bildiren Cumhuriyet savcs, üst mahkeme konumunda olan 5inci Ar Ceza Mahkemesine bavurarak, tahliye kararna itiraz etti.

VERLEN DLEKçEDEK DDA

Üst mahkemeye sunduu itirazdilekçesinde sanklar Saraç ve Srn, atl suçun vasf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, tutuklulukta geçirilen süre, suçun, Ceza Muhakemesi Kanununun ilgili maddesinde belirtilen suçlardan olmas, suçun ilendiine ilikin kuvvetli suç üphesinin varln gösteren delillerin oluu ile tank beyanlar gerekçe gösterilerek, adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalaca belirtildi.

Dilekçede, söz konusu gerekçelerin dikkate alnarak, sanklar Saraç ve Sr hakknda verilen tahliye kararnn kaldrlmas, tutuklanmaya yönelik yakalama emri düzenlenmesine karar verilmesi talep edildi.

MARDNDEK FETÖ OPERASYONU

Öte yandan, Mardin Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda, l Emniyet Müdürlüü ekiplerince Mardin, zmir, stanbul, Ankara, Manisa, Tekirda ve anlurfada e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarnda 7 üstemen ve 51 uzman çavuun da bulunduu 61 asker gözaltna alnd. üphelilerin emniyetteki ilemleri sürüyor.

ELAZI VE ALTI LDE BASKIN

Elaz Cumhuriyet Basavcl koordinesinde l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekiplerince göçmen kaçakçl yapan ahslarn yakalanmasna yönelik Elaz, Van, Ar, Bitlis, Bingöl ve Malatyada baz adreslere e zamanl operasyon yapld. Operasyonda 13 üpheli yakaland.

MU BÖLGESNDE25 GÖZALTI

Mu Cumhuriyet Basavclnca, FETÖ/PDYnin mahrem imam yaplanmasna yönelik soruturma kapsamnda, l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri, Mu merkezli 20 ilde ardk arama sistemini kullanarak, örgütsel toplant ve sohbet gibi faaliyetlerin saat ve zamann bildirmek amacyla irtibat kurduklar tespit edilen üphelilere yönelik operasyon düzenledi.

SORUTURMA SÜRÜYOR

Mu, Ankara, stanbul, Konya, Krkkale, Kastamonu, Elaz, Adyaman, Krklareli, Hakkari, Balkesir, Edirne, Denizli, anlurfa, Sivas, Malatya, Gaziantep, Kayseri, Eskiehir ve rnakta 24ü muvazzaf asker, biri kamudan ihraç edilen 25 zanl gözaltna alnd. Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen üphelilerden bir yüzba, 5 üstemen ve 6 astsubay tutukland, 13ü ise adli kontrol artyla serbest brakld.

Ana Sayfaya Git