Şarbon karantinası

Çukurca ilçesine bağlı Gündeş köyünde kesilen bir hayvanın etinde şarbon hastalığı tespit edilmesi üzerine, karantinaya alınan köye, 6 ay süreyle hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı.

Haberler 28.07.2018 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çukurca ilçesine 20 kilometre uzaklkta bulunan Günde köyü Ormanl mezrasnda kesilen bir büyükba hayvann eti baz aileler arasnda paylald. Eti yiyen kiilerden bir ksmnda rahatszlk balaynca doktor ve Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüüne haber verildi. Köye gelen veteriner hekimler, bütün hayvanlara a yaptktan sonra, kesilen hayvann etinden de numune ald.

ARBON ALARMI VERLD

Alnan numuneler Elaz Veteriner Kontrol Aratrma Enstitüsüne gönderildi. Numunelerde yaplan incelemelerde arbon hastal tespit edildi. Bunun üzerine köy karantinaya alnarak, 6 ay süreyle hayvan giri ve çklar yasakland. Karantina uygulamas, çukurca Belediyesinin hoparlöründen duyuruldu. Gda Tarm ve Hayvanclk Müdürlüü yetkilileri, ilçenin Günde köyüne bal Ormanl mezrasnda bir büyükba hayvanda arbon bulac hastalnn tespit edildiini, bundan dolay Günde köyü ve bal mezralarn 6 ay süreyle hayvan giri ve çklarna yasaklandn bildirildi.

Ana Sayfaya Git