Saygısızlığa seyirci kalınamaz

Taksim'de göstericilerin ezana karşı yaptığı protestoya tepki gösteren Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi, ezana yapılan saygısızlığa seyirci kalmayacaklarını belirtti.

Haberler 12.03.2019 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet-Sen Diyarbakr ube Bakan Ömer Evsen, Taksimde göstericilerin ezana kar yapt slkl ve alkl protestoya yapt yazl açklama ile tepki gösterdi.

Evsen, Taksimde kadn gruplarn yürüyü düzenledikleri esnada yats ezannn okunmasn slklar ile protesto ederek Müslüman bir ülkede kesinlikle olmamas gereken bir densizlie imza atldn belirtti.

Evsen, Bin yldan uzun süredir slamn bayraktarln yapan bir ülkede ezan sesini protesto etme cüretini göstermek ülke insanmza ve tüm dünya Müslümanlarna yaplm bir saygszlktr. Ezan sesi üzerinden yaplan bu tahammülsüzlük kesinlikle kabul edilemez. Halk provoke etme amaçl bu protestoyu gerçekletirenler derhal büyük çounluu Müslüman olan Türkiye halkndan ve tüm dünya Müslümanlarndan özür dilemeli, haklarnda halk kin ve dümanla sevk etmekten gerekli yasal ilemler balatlmaldr. dedi.

TAHAMMÜL SINIRLARINI ZORLUYORLAR

Evsen, Selçuklu, Osmanl ve Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yüzyllar boyunca birçok inanç ve kültüre sahip insanlarla birlikte kardeçe yaamay baarm, dier inanç sahiplerine saygda kusur etmemi bir halkn bu gün kendi ülkesinde ezanna tahammül edilememesi üstelik de bu tahammülsüzlüün protesto ile gösterilebilmesi bizlerinde tahammül snrlarn zorlamaktadr. ifadelerine yer verdi.

Ezanmza yaplan saygszla seyirci kalmayacaz. diyen Evsen, slami deerlerimize saldr halinde olan insanlar arasnda kin ve dümanl alenen tahrik etme ve kamu barn bozma amacyla yaplan bu protestoyu inanç özgürlüü çerçevesinde deerlendirmemiz mümkün deildir. Maalesef bu olayn tamamen bilinçli ve kurgulanm bir durum olduunu müahede ediyor ve kesinlikle olay sonuna kadar takip edeceimizin bilinmesini istiyoruz. diye belirtti.

BU OYUNLARA PRM VERLMEYECEK?

Evsen, açklamasnn devamnda u deerlendirmede bulundu: Birlik ve beraberlie en çok ihtiyaç duyduumuz u günlerde Müslümanlar namaza çaran evrensel mesaj ezan sesini protesto etmek toplumumuzdaki kardelik duygularn ykmaya yönelik birlik ve beraberliimizin çimentosu dinimiz ve ezanmz üzerinden ayrlk tohumlar ekmeye çalmaktr. Aziz milletimiz bu tür oyunlar gayet iyi bilmektedir. Kimse bu oyunlara prim vermemeli saduyu ile hareket etmeye devam etmelidir.

Kimi zaman tahrik, kimi zaman siyasi dengeler nedeniyle gerçekletirilen bu tür provokatif giriimler karsnda Müslümanlar saduyulu davranmaya, tepkilerini hukuk ve slam geleneinin örettii naiflik ölçülerinde göstermeye davet eden Evsen, Diyanet-Sen olarak hukuk çerçevesinde 85 bin üyeleriyle bu olayn takipçisi olacaklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git