Selçuklu Meydan Mezarlığı UNESCO'nun ana listesine önerilecek

Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Selçuklu Meydan Mezarlığı'nın ana listeye alınması için başlatılan çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

Haberler 27.10.2016 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarihi mekanlaryla açk hava müzesi konumundaki Ahlatta bulunan ve 2010 ylnda UNESCOnun Dünya Kültür Miras Geçici Listesine dahil edilen Selçuklu Meydan Mezarlnn ana listeye alnmas için çalma yürütülüyor.

Belediye Bakan Mümtaz çoban, gazetecilere yapt açklamada, turizmin gelimesinde önemli bir yer tutan ve dünyann en büyük slam mezarl olma özelliini tayan Selçuklu Meydan Mezarlnn tantlmasnn önemli olduunu söyledi.

Mezarln gelecek yl ana listeye alnmasnn beklendiini belirten çoban, öyle konutu:

Türkiyenin en büyük kaz alanlarndan biri Ahlatta bulunuyor. lçemiz bir gezi güzergah ve büyük bir destinasyon. Böyle bir parkurda ie Selçuklu Mezarlnn düzenlemesinden baladk. Yeni müze ve karlama merkezi ina edildi. Daha sonra çevre düzenlemesini gerçekletirdik. Yeni kaz ekibi oluturduk. Kümbetlerin restorasyonunu da Kültür ve Turizm Bakanl ile ortaklaa yürüttük. Ahlat u anda UNESCOnun Dünya Kültür Miras Geçici Listesinde yer alyor. Kültür ve Turizm Bakanmzla görütük ve bu yl ki tekliflerinin Ahlat olacan söyledi. Ahlat, artk geçici listeden ana listeye tanyor.

- slam dünyasna sunacaz

Ahlata gösterdii ilgiden dolay Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana teekkür eden çoban, sözlerini öyle tamamlad:

Onun hamlesi ve öncesinde eski Cumhurbakanmz Abdullah Gülün ziyaretleriyle Ahlattaki kültürel mirasn ihyasna baladk. Bizler de bir katma deer oluturarak, göçü durdurmalyz. nsanlar çeitli vesilelerle buralar terk etmemeli. Nüfus younlamal. nsan olmayan yerde hayat olmaz. Medeniyetin devam etmesi düüncesiyle ilimizin deerlerini muhafaza ederken dier taraftan da ilimizin en güzide parçalarndan olan Ahlatmz bütün slam dünyasna ve insanlk mirasna sunacaz. Bunun hazrln yapyoruz.

Ana Sayfaya Git