SGK, grip aşısı ödemelerine açıklık getirdi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), grip aşısı ödemelerine kaynak olan 'Yılda bir defa' ifadesine açıklık getirdi. Grip aşısı ödemelerinde, 365 gün geçmeden yeni bir aşı için ödeme yapmama uygulamasının yanlış yorumlandığına dikkat çeken kurum, konuyla alakalı bir açıklama yaptı.

Haberler 15.10.2017 - 13:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Medula Provizyon Sistemindeki düzenleme, hastalarn grip alarn Eylül-Ocak aylar arasnda alabilmesine imkan tanyordu. Ancak son günlerde hastalarn grip as almak üzere reçetesiyle eczanelere bavurduunda, Medula Sisteminin, bir yllk sürenin dolmad gerekçesi ile a bedelini ödemedii bilgisi yönündeki eczaclarn ikayetini yeni düzenlemeye gitti.

GRP AISI ÖDEMELER

SGK açklamasnda, Grip as salk Uygulama Tebliinin 2.4.3-B numaral maddesinde yer alan Grip as bedeli; 65 ya ve üzerindeki kiiler ile yal bakmevi ve huzurevinde kalan kiilerin bu durumlarn belgelendirmeleri halinde salk raporu aranmaksz gebeliin 2. veya 3. trimesterinde olan gebeler, astm dhil kronik pulmoner ve kardiyovaskülersistem hastal olanlar, diyabet dhil herhangi bir kronik metabolik hastal, kronik renal disfonksiyonu, hemoglobinopatisi veya immün yetmezlii olan veya immünsupresif tedavi alanlar ile 6 ay - 18 ya arasnda olan ve uzun süreli asetil salisilik asit tedavisi alan çocuk ve adolesanlarn hastalklarn/gebelik durumunu belirten salk raporuna dayanlarak tüm hekimlerce reçete edildiinde ylda bir defaya mahsus olmak üzere karlanr hükmü dorultusunda sigortallarmza Kurumumuzca finansman salanmaktadr.

TAKVM YILI FADES

Ancak söz konusu ylda bir defa ifadesinin takvim yl olarak alglanmakta olduu ve bu nedenle alamann geç yapld hastalarda bir sonraki a zaman geldiinde ann karlanmad eklinde yorumland anlalmaktadr. Ylda bir defaya mahsus ifadesi bir sonraki alama için önceki yln ayn günü olarak deerlendirilmeyip grip as sezonu olan Eylül-Ekim-Kasm-Aralk-Ocak dönemi içerisinde olmas kayd ile ylda bir kez yaplmas anlamna gelmektedir. Bu nedenle iki alama arasnda 1 takvim yl süre geçmi olmas art aranmayacaktr. Grip as ödemelerinin bu kapsamda deerlendirilmesi gerekmektedir. denildi.

Ana Sayfaya Git