Sil baştan talebi

Sur ilçesindeki tarihi yapılana yönelik saldırıları kınamak ve dur demek için dört Ayaklı Minarenin ayakları altında basın toplantısı düzenlendi.

Haberler 31.12.2016 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silahl saldr sonucu hayatn kaybeteden Diyarbakr Barosu eski Bakan Tahir Elçinin faillerinin bulunmas için her hafta yaplan eylemde konuan Baro Bakan Ahmet Özmen, 2017 ylnda Tahir Elçi soruturmasnn sil batan yenilenmesini talep ediyoruz dedi.

Diyarbakr Barosu, Elçinin faillerinin bulunmas, soruturma dosyasnn hzl ve etkili yürütülmesi talebiyle Diyarbakr Adliyesi önünde basn açklamas yapt. Baro Bakan Özmen, Elçinin katillerinin bulunmayn protesto etmek için yine bir arada olduklarn söyledi.

YETKLLER VERM OLDUU SÖZLER TUTMALI

Elçinin katledilmesinin üzerinden 13 ay geçtiini ifade eden Özmen, Her hafta failleri bulmaya ve arkasndaki karanlk ilikileri çözmeye yönelik bir adli ve idari soruturma yürütülmediinden kaynakl ikayetlerimizi sürekli olarak sizler araclyla tüm kamuoyuna bildirdik. 2016 ylnn sonundayz ve Tahir Elçiyi vuran katiller bulunamad, arkasndaki karanlk odaklar aydnlatlamad. 2017 ylnda Tahir Elçi soruturma dosyasnn yeniden bizim itirazlarmz dorultusunda ele alnmasn ve itirazlarmzn göz önüne alnarak soruturmann sil batan yenilenmesini ve bu perspektifle tekrar görüülmesini talep ediyoruz. Tüm yetkililerin bizlere, ailesine ve Diyarbakr Barosuna vermi olduu sözleri tutmas gerektiini bir kez daha hatrlatyoruz dedi. Açklama ardndan avukatlar 5 dakikalk oturma eylemi gerçekletirdi.

Ana Sayfaya Git