Sil baştan talebi

Sur ilçesindeki tarihi yapılana yönelik saldırıları kınamak ve dur demek için dört Ayaklı Minarenin ayakları altında basın toplantısı düzenlendi.

Sil baştan talebi

Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeteden Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması için her hafta yapılan eylemde konuşan Baro  Başkanı Ahmet Özmen, “2017 yılında Tahir Elçi soruşturmasının sil baştan yenilenmesini talep ediyoruz” dedi.

Diyarbakır Barosu, Elçi'nin faillerinin bulunması, soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmesi talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.  Baro Başkanı  Özmen, Elçi’nin katillerinin bulunmayışını protesto etmek için yine bir arada olduklarını söyledi.

‘YETKİLİLER VERMİŞ OLDUĞU SÖZLERİ TUTMALI’

Elçi’nin katledilmesinin üzerinden 13 ay geçtiğini ifade eden Özmen, “Her hafta failleri bulmaya ve arkasındaki karanlık ilişkileri çözmeye yönelik bir adli ve idari soruşturma yürütülmediğinden kaynaklı şikayetlerimizi sürekli olarak sizler aracılığıyla tüm kamuoyuna bildirdik. 2016 yılının sonundayız ve Tahir Elçi’yi vuran katiller bulunamadı, arkasındaki karanlık odaklar aydınlatılamadı. 2017 yılında Tahir Elçi soruşturma dosyasının yeniden bizim itirazlarımız doğrultusunda ele alınmasını ve itirazlarımızın göz önüne alınarak soruşturmanın sil baştan yenilenmesini ve bu perspektifle tekrar görüşülmesini talep ediyoruz. Tüm yetkililerin bizlere, ailesine ve Diyarbakır Barosu’na vermiş olduğu sözleri tutması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi. Açıklama ardından avukatlar 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz