Silah değil, kalem tutsun

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattıkları oturma eylemi sürüyor.

Haberler 25.10.2019 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki oturma eylemi devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi sürüyor.

Yaklak 4 yl önce 18 yandayken kaçrlan kz Fadime için oturma eylemine katlan anne Hatice Levent, kzn çok özlediini söyledi.

Evladnn ve kaçrlan tüm çocuklarn ailelerine verilmesini isteyen Levent, kimseyle bir sorunlarnn olmadn belirtti.

- Yavrum okuyarak bana bakacakt

çocuunun yanna gelmesini isteyen Levent, öyle konutu:

Yavrumun eli silah tutmayacak, kalem tutacak. Cierimi kopardlar. Benim yavrum onlarn iine yaramaz. Yavrumu dizimin dibine yollasnlar. Tüm analarn evlatlarn yollasnlar. Biz garibanz, yavrum okuyarak bana bakacakt. Karncaya basmazd. çocuumu arkadalar götürdü, kuyuya att. Yavrum arkadalarnn kurban oldu. Yavrum gittikten sonra beni aradklar telefonu bile krdm. 52 gündür buradayz. Yavrularmz gelinceye kadar burada beklemeye kararlyz. Herey boazmda düümleniyor. Sadece yavrularmz göndersinler.

- Ailelere destek ziyareti

Bu arada, merkezi stanbulda bulunan Süreyya, Eitim, Kültür ve Dayanma Dernei (SÜREYYA-DER) üyelerinden 19 kadn, oturma eylemi yapan annelere destek ziyaretinde bulundu.

Dernein bakan yardmcs Hamide Camc, stanbuldan geldiklerini, eylemi ilk balatan cesur annenin ardndan buray yakndan takip ettiklerini dile getirdi.

Yüreklerinin hep burada olduunu aktaran Camc, Bugün anneleri ziyaret ettik. Onlarn duygularn anlamak için... Bir anne olarak o kadar karmak eyler yayoruz ki onlar anlamaya çalyoruz. Kendilerine dua ediyoruz. Allah burada bulunan ailelerin yardmcs olsun. Tekrar ziyarete geleceiz ve destekleyeceiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git