Silopi'de "15 Temmuz Ruhu ve Demokrasi Gençliği" semineri

Şırnak'ın Silopi ilçesinde "15 Temmuz Ruhu ve Demokrasi Gençliği" semineri düzenlendi.

Haberler 18.02.2017 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Gençlik Vakf (TÜGVA) Silopi ilçe binasnda düzenlenen 15 Temmuz Ruhu ve Demokrasi Gençlii seminerinde sayg duruunda bulunuldu ve stiklal Mar okundu.

15 Temmuz gecesiyle ilgili hazrlanan slayt gösterisinin ardndan 15 Temmuz Demokrasi ve Gençlik Dernei Genel Bakan Yaar Ürek, katlmclara Fetullahç Terör Örgütünün darbe giriimi gecesi Cizre ilçesinde yaattklarn anlatt.

Türkiyenin dört bir yannda halkn tek yürek olduunu ve bu darbe giriimini engellediklerini dile getiren Ürek, Cizrede halkn tanklarn önüne kotuunu, darbeyi engellemek için herkesin sokaklara döküldüünü belirtti.

DEMOKRAS GENçL

TÜGVA Silopi lçe Bakan Yusuf Tatar, katlmclara gençliin öneminden bahsederek, darbe gecesinde baarnn büyük ksmnn da gençlerden geldiini kaydetti.

Düzenlenen programdan çok etkilendiini söyleyen Cemal Sansur da o geceyi hatrladn ve gözyalarna hakim olamadn aktard. Darbe giriiminin yeni nesillere aktarlmas gerektiini aktaran Sansur, O gece bütün herkes aktif rol ald. Bu birliktelik bizi gururlandrd. Halkmzn bu kadar ciddi derecede vatana balln göstereceine dünya inanmyordu. Ama bu denli bir çalma, gözlerimizi yaartt ve dünya bizi ayakta alklad. dedi.

Murat Tatar ise 15 Temmuzun bu milletin gördüü en kanl darbe giriimlerinden biri olduunu belirtti.

Program esnasnda duygusal anlar yaanrken baz katlmclar gözyalarn tutamad.

Ana Sayfaya Git