Silopi'de "15 Temmuz Ruhu ve Demokrasi Gençliği" semineri

Şırnak'ın Silopi ilçesinde "15 Temmuz Ruhu ve Demokrasi Gençliği" semineri düzenlendi.

Silopi'de

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Silopi ilçe binasında düzenlenen "15 Temmuz Ruhu ve Demokrasi Gençliği" seminerinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

15 Temmuz gecesiyle ilgili hazırlanan slayt gösterisinin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Gençlik Derneği Genel Başkanı Yaşar Ürek, katılımcılara Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi gecesi Cizre ilçesinde yaşattıklarını anlattı.

Türkiye'nin dört bir yanında halkın tek yürek olduğunu ve bu darbe girişimini engellediklerini dile getiren Ürek, Cizre'de halkın tankların önüne koştuğunu, darbeyi engellemek için herkesin sokaklara döküldüğünü belirtti.

DEMOKRASİ GENÇLİĞİ

TÜGVA Silopi İlçe Başkanı Yusuf Tatar, katılımcılara gençliğin öneminden bahsederek, darbe gecesinde başarının büyük kısmının da gençlerden geldiğini kaydetti.

Düzenlenen programdan çok etkilendiğini söyleyen Cemal Sansur da o geceyi hatırladığını ve gözyaşlarına hakim olamadığını aktardı. Darbe girişiminin yeni nesillere aktarılması gerektiğini aktaran Sansur, "O gece bütün herkes aktif rol aldı. Bu birliktelik bizi gururlandırdı. Halkımızın bu kadar ciddi derecede vatana bağlılığını göstereceğine dünya inanmıyordu. Ama bu denli bir çalışma, gözlerimizi yaşarttı ve dünya bizi ayakta alkışladı." dedi.

Murat Tatar ise 15 Temmuz'un bu milletin gördüğü en kanlı darbe girişimlerinden biri olduğunu belirtti.

Program esnasında duygusal anlar yaşanırken bazı katılımcılar gözyaşlarını tutamadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz