Silopi’de işten çıkarılan belediye personeli hukuki süreç başlattı

Şırnak’ta HDP’li Silopi Belediyesi’nin işten çıkardığı personel, haksız bir şekilde işten çıkardıklarını ifade ederek belediye hakkında hukuki süreç başlattı.

Haberler 17.08.2019 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta HDPli Silopi Belediyesi 8 austos Cuma günü aralarnda 3 ehit yaknn da bulunduu 20 personelin belediye ile ilikisine son vermiti. HAK- Konfederasyonuna bal Hizmet- Sendikas Genel Merkez Tekilatlanma uzman Zeki Özen, iten çkarlan personelleri ziyaret ederek yanlarnda olduklarn ifade etti. ten çkarlan vatandalar, hakszla uradklarn kaydederek, belediye hakknda suç duyurusunda bulunup hukuki süreç balatmt. ten çkarlanlarn vekaletnamelerini alan Hizmet- Sendikas Genel Merkez Müaviri avukat Salim Namal, Austosun 27sinde yaplacak olan arabulucu toplantsnn ardndan belediye hakknda dava açacaklarn ve sonuna kadar iten çkarlanlarn yanlarnda olacaklarn aktard.

Burada gazetecilere açklamada bulunan Hizmet- Sendikas Genel Merkez Tekilatlanma uzman Zeki Özen, unlar söyledi:

Biz bugün burada sendikamzn genel avukatyla Silopide iten çkarlan arkadalarmz ziyarete geldik. ten çkarlan arkadalara, sendika olarak hukuki süreci balattmz tebli ettik. Bu dava sadece burada deil Türkiyenin birçok belediyesinde devam ediyor. Biz bur arkadalar sahipsiz brakmayacaz. Genel merkezimizde bununla ilgili bir toplant yaplacak. Toplantdan sonra açlk grevi tarihini onlara bildireceiz. Açlk grevinde gireceiz arkadalarla. Bunlar çalan içilerdir. Arkadalarmz haksz bir ekilde iten attlar. Davalar açlm, içileri bakanlnda suç duyurusunda bulunulmu. çilerinde müfettite buraya gelecek. Hizmet- sendikas olarak Sonunda kadar arkadalarmzn yanndayz.

Silopide 30 Mays 2016 tarihinde PKKnn bombal saldrs sonucu ehit olan Ekrem Birlikin olu smail Birlik, ehit ailesi olduklar için iten çkarldn belirtti. Birlik, 30 Mays 2016da terör saldrsnda babam ve yeenimi kaybettim onlarn yapt bir olay sonucunda. Onlar beni devlet yanls bir vatanda bildikleri için, onlardan biri olmadm için iten çkardlar. Silopi Belediyesinde kayyum zamannda ie alndk ehit yaknlar olarak. Bu ayn sekizinde iten çkarldk. Kayyum döneminde ne i verildiyse yaptk, HDP döneminde de ne i verildiyse yaptk. Herhangi bir sebep yokken bizi iten çkardlar. Tebligatta gösterdikleri tek sebep, içi fazlal ki, böyle bir sebep olamaz. Onlarn söylediklerine göre, ehit yaknlarn genelde iten çkardlar. Bize hakszlk yapld devlet ve hükümetimizden bize sonuna kadar destek vermesini bekliyoruz diye konutu.

ehit kardei Kadri Saluci ise 1990da bir aabeyim ehit oldu. Silopi Belediyesinde ie alndk, HDPli belediye bakan bizi sebepsiz yere iten att. Suçumuz, devlet yakn olmak, bayran sevmek ve ehit kardei olmaktr. Herhangi bir suçumuz yok, ekmeimizin peindeyiz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git