Silopi'de işten çıkarılan işçiler açlık grevi yapacak

HAK-İŞ Mardin İl Başkanı Cihan, "Geri işe alınması noktasında bir çabaları olmazsa biz belediyenin önünde başta açlık grevi olmak üzere bütün eylemlerimizi yapacağız" dedi.

Haberler 29.08.2019 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HAK- Mardin l Bakan Eref Cihan, rnakn HDPli Silopi Belediyesinden çkarlan 4ü ehit yakn 20 içiye ilikin, Geri ie alnmas noktasnda bir çabalar olmazsa biz belediyenin önünde bata açlk grevi olmak üzere bütün eylemlerimizi yapacaz. dedi.

HAK-e bal Hizmet Sendikas Genel Merkezinden gelen heyet, HDPli Silopi Belediyesi ile iten çkarlan 4ü ehit yakn 20 içi adna arabuluculuk yapmak için görüme gerçekletirdi.

çkarlan içiler adna HAK- Mardin l Bakan Eref Cihan, HAK- Genel Merkez Hukuk Müaviri Muhammed Eyvas ve Silopi Belediyesince oluturulan ve aralarnda avukatlarn da bulunduu komisyon görütü.

Görümede, personeli tekrar ie alma konusunda herhangi bir adm atmayacaklarn belirten komisyon üyeleri uzlamaya varmad.

Görüme sonras açklamas yapan Cihan, Silopi Belediyesinin keyfi muamele yaparak içilerin iine son verdiini, yaplan görümede belediye tarafndan gönderilen komisyon üyeleriyle anlama salanamadn belirtti. Bu konuda gereken hukuki sürecin balatlacan ifade eden Cihan, öyle konutu:

Eer önümüzdeki süreçte buna ramen belediyenin bir adm olmazsa, bu arkadalarn geri ie alnmas noktasnda bir çabalar olmazsa biz belediyenin önünde bata açlk grevi olmak üzere bütün eylemlerimizi yapacaz. Sonuna kadar bu arkadalarnn yanndayz, yanlarnda olacaz.

Ana Sayfaya Git