Sine-i milleti tartışmıyoruz

HDP Grup Başkanvekili Yıldırım "Cuma günü MYK'mızı olağanüstü toplayacağız. Sine-i millet gibi bir tartışmamız yok" dedi.

Haberler 24.02.2017 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Grup Bakanvekili Ahmet Yldrm, partilerinin E Genel Bakan Figen Yüksekdan milletvekilliinin dümesini eletirerek, Bizim açmzdan bunu kabul etmemiz ve geçerli görmemiz mümkün deildir. Siyasi iktidarn zamann ruhuna uygun olarak Genel Kurula getirdii bir itir. dedi.

Yldrm, Yüksekdan milletvekilliinin dümesine ve partisinin yol haritasna ilikin açklamalarda bulundu.

Yüksekdaa ilikin davann balad günden bugüne kadar hukuk mecrasnda ilemediini, bütün yarglama usullerinin çinenerek bugünlere gelindiini öne süren Yldrm, E Genel Bakan hakkndaki iddianameyi hazrlayan savcnn, cemaat üyeliinden ihraç edilerek tutuklandn, iddianameyi kabul edip cezay veren mahkemenin üç üyesinin de ayn gerekçe ile ihraç edildiini söyledi.

Ahmet Yldrm, Ergenekon, Balyoz gibi onlarn hazrlad fezlekeler baka konularda olunca davalar düüyor ama söz konusu partimiz olunca siyasi iktidar bunlar kullanmaktan geri durmuyor. görüünü savundu. Yldrm, Yüksekdaa ilikin kararnn, anayasann milletvekili seçilme yeterliliini düzenleyen 76nc maddesine göre TBMM Genel Kurulunda okunduunu ama Yüksekdan ayn maddeye ilikin bir suç ilemediini iddia etti.

- Ciddi bir anayasa ihlali vardr

Yarglama usullerine uygun olmayan bir süreç iletildiini ve ciddi bir anayasa ihlali olduunu öne süren Yldrm, öyle devam etti:

Bütün bunlar orta yerde dururken Anayasaya göre hiçbir yere oturmayan bu kararn uygulanmas zorlamadr. Asla hukuki deildir. Bizim açmzdan bunu kabul etmemiz ve geçerli görmemiz mümkün deildir. Siyasi iktidarn, zamann ruhuna uygun olarak Genel Kurula getirdii bir itir. Bundan önce benzer örnekler var ama üyelikler düürülmemi, cezalar dönem sonuna braklmtr.

- Siyasi bir sürecin ürünü

Ayn gün içerisinde HDP Diyarbakr Milletvekili dris Balukenin tahliye edilmesinin ardndan yeniden tutuklandn ve HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta hakknda Doubeyaztta görülen davann ilk durumasnda ceza verildiini anlatan Yldrm, Avukatlarmzn mahkemeye sunduu CDler dahi ileme alnmamtr. lk durumada bunu yapyorlar. Bunlarn özellikle Babakann kendi grup toplantsnda bozkurt iareti yapt güne denk gelmesi bizim açmzdan manidardr. Bunu siyasi bir sürecin ürünü olarak nitelendiriyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Yldrm, cuma günü olaanüstü MYK toplantsn gerçekletireceklerini ve konuya ilikin parti organlarnda bir tartma yürüteceklerini belirterek, sine-i millet gibi bir tartmalarnn olmadn vurgulad.

Ana Sayfaya Git