Şırnak'ta PKK'dan bombalı tuzak; 1 asker şehit

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesine bağlı Andaç Köyü kırsalında gerçekleştirilen arazi arama tarama faaliyeti sırasında, PKK'lı teröristler daha önce araziye döşediği el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu piyade er İsa Nazlım şehit oldu.

Haberler 01.12.2016 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uludere lçesi Andaç Köyü Kokpi tepesinde arama tarama çalmas yürüten güvenlik güçlerin geçii srasnda, teröristler tarafndan daha önce araziye tuzaklanan el yapm patlayc infilak ettirildi. Patlamada yaralanan ve helikopterle rnak Asker Hastanesine kaldrlan piyade er sa Nazlm, yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak ehit oldu. Saldry gerçekletiren PKKl teröristlerin etkisiz hala getirilmesi için bölgede balatlan operasyon sürüyor.

EHDE CENAZE TÖREN

Nazlm (20) için tören yapld. 23. Jandarma Snr Tümen Komutanlndaki törende, ehidin Türk bayrana sarl naa, katafalka konuldu, öz geçmii okundu ve dua edildi. ehidin cenazesi, helallik alnmasnn ardndan silah arkadalarnn omuzlarnda ambulansa kadar tand. ehidin cenazesi, daha sonra topraa verilmek üzere ambulansla rnak erafettin Elçi Havalimanna buradan da uçakla Ankaraya gönderildi.

Törene, rnak Vali Yardmclar Turan Bedirhanolu, Ali Arkan, 23.Jandarma Snr Tümen Komutan Tümgeneral Aydoan Aydn, çakrsöüt Jandarma Komando Tugay Komutan Tugeneral Ercan Yain, rnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas ve ehidin silah arkadalar katld.

Ana Sayfaya Git