Şırnak'ta PKK'dan bombalı tuzak; 1 asker şehit

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesine bağlı Andaç Köyü kırsalında gerçekleştirilen arazi arama tarama faaliyeti sırasında, PKK'lı teröristler daha önce araziye döşediği el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu piyade er İsa Nazlım şehit oldu.

Şırnak'ta PKK'dan bombalı tuzak; 1 asker şehit

Uludere İlçesi Andaç Köyü Kokpi tepesinde arama tarama çalışması yürüten güvenlik güçlerin geçişi sırasında, teröristler tarafından daha önce araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada yaralanan ve helikopterle Şırnak Asker Hastanesine kaldırılan piyade er İsa Nazlım, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin etkisiz hala getirilmesi için bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

ŞEHİDE CENAZE TÖRENİ

Nazlım (20) için tören yapıldı. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığındaki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.  Şehidin cenazesi, helallik alınmasının ardından silah arkadaşlarının omuzlarında ambulansa kadar taşındı. Şehidin cenazesi, daha sonra toprağa verilmek üzere ambulansla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na buradan da uçakla Ankara'ya gönderildi.

Törene, Şırnak Vali Yardımcıları Turan Bedirhanoğlu, Ali Arıkan, 23.Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas ve şehidin silah arkadaşları katıldı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz