Sivil cumaya 5 yıl hapis

HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberler 08.12.2016 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca Erdomu hakknda hazrlanan iddianame, 8. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, Erdomuun, HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta ile 4 Mart 2016da Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesindeki Sümerparkta, güvenlik güçlerince PKKl teröristlere yönelik gerçekletirilen operasyonlar ile uygulanan sokaa çkma yasann protesto edilmesine yönelik sözde sivil cuma namazna katld ve açklama yapt belirtildi.

Namaz kldran Erdomuun daha sonra yapt konumada, terör örgütü PKK/KCKnn üst düzey yöneticilerinin talimatlar dorultusunda hareket eden örgüt mensuplarna yönelik güvenlik güçlerince yaplan operasyonlar gayrimeru gösterdii ifade edilen iddianamede, Erdomuun güvenlik güçlerinin operasyonlarn tahaccür ve gaddarlk olarak nitelendirdii aktarld.

- Terörizmi özendirici nitelikte beyanda bulunmu

ddianamede, unlar kaydedildi:

Erdomu, terör örgütü mensuplarnn, devletin güvenlik güçleri ile girdikleri silahl çatmalar hakl göstermitir. Konuma içerii bir bütün halinde deerlendirildiinde, üphelinin terör yöntemlerini kullanmaya özendirici ve terörizmi yüceltici nitelikte beyanlarda bulunmak suretiyle terör örgütü propagandas yapma suçunu iledii yönünde kuvvetli suç üphesi bulunmaktadr.

ddianamede, basn açklamas esnasnda toplanan grup tarafndan terör örgütü PKK lehine sloganlar atld yer ald.

Erdomuun, 26. Dönem HDP Diyarbakr Milletvekili seçilmesi nedeniyle Cumhuriyet Basavclnca Adalet Bakanl Ceza leri Genel Müdürlüüne yasama dokunulmazlnn kaldrlmas talebiyle fezleke gönderildii anmsatlan iddianamede, 6718 sayl Türkiye Cumhuriyeti Anayasasnda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanunun 1. maddesi ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasasna eklenen geçici 20. madde gereince yasama dokunulmazl kaldrlarak soruturma dosyasnn Adalet Bakanl Ceza leri Genel Müdürlüü vastasyla gereinin takdir ve ifas bakmndan Cumhuriyet Basavclna gönderildii ifade edildi.

- Erdomu bugüne kadar ifade vermeye gelmedi

Cumhuriyet Basavclnca Erdomu hakknda savunmasnn alnmasna yönelik çar kad düzenlenerek adresine tebligat gönderildii bildirilen iddianamede, üphelinin bugüne kadar ifade vermeye gelmedii aktarld.

ddianamede, Erdomu hakknda, terör örgütü propagandas yapmak suçundan 1 yldan 5 yla kadar hapis cezas ile hapis cezasna mahkumiyeti halinde TCKnn 53/1. maddesinde öngörülen hak yoksunluklarna hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor.

Ana Sayfaya Git