Siyer sınavına 200 bin kişi!

"Umre ödüllü" siyer sınavına 200 bin kişi başvurdu. Sınav pazar günü Türkiye genelinde düzenlenecek. Koordinatör Oğraş "Allah Resulü'nün hayatını iyi okuyup, halkımıza iyi anlatmaya çalışmalıyız" dedi.

Haberler 26.01.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkezi Diyarbakrda bulunan ve slami faliyetlere büyük imza atan Peygamber Sevdallar Platformunun koordine ettii Umre döllü siyer snavna rekor bir bavuru yapld. 200 bin kiinin bavurduu snav, Pazar günü Türkiye genelinde yaplacak.

UMRE ÖDÜLLÜ SINAV

Her yl geleneksel hale getirilen Peygamber Sevdallar Platformunn umre ödüllü siyer snav 29 Ocak 2017 Pazar günü ülke genelinde belirlenen snav merkezlerinde yaplacak. Onu oku, Onu yaa slogan ile bu yl altncs düzenlenmesi planlanan snava, Türkiyenin dnda Avrupa ülkeleri bata olmak üzere dünye genelinde, 200 bin kii snavda yaracak.

Siyer snavnn Koordinatörlüü görevini üstlenen Yahya Ora konuya ilikin gazetevilere açklamada bulundu. Ora, siyer snavnn youn ilgi görmesinin kendilerini sevindirdiini söyledi.

KATILIM YÜKSEK BU YIL

Ora, snavdaki hedefin Hazreti Muhammedin(S.A.V) hayatnn örenilmesi ve okuma alkanl kazandrlmas olduunu belirterek öyle dedi;

Allah Resulünün(S.A.V) hayatn iyi okuyup, halkmza iyi anlatmaya çalmalyz. Bu snavda 28 kiiye umre ödülü vererek bizzat peygamber efendimizin yaad ve hayat mücadelesini verdii kutsal topraklara gönderiyoruz. Diyarbakrda geçen yl snava 12 bin kii girmiti, bu yl 40 bin kii girecek.

BR AK VE SEVDADIR

Geçtiimiz yl, Sur ilçesi dahil ommak üzere bölgede yürütülen çukur siyaseti nedeniyle snav gerçekletirmede büyük skntlar yaadklarn ifade eden Ora, 15 Temmuz darbe giriimi ve terör saldrlarna ramen snava ilginin arttn aktard. Ne darbe giriimi ne de terörün Resulullahn sevdasn durdurduunu vurgulayan Ora, Bu bir ak ve sevdadr kimse bunun önünü kapatamaz. Bu bir sevda selidir. Sevda seli akt zaman hiçbir bariyer ve set onu durduramaz. Bu ülkede Türk, Kürt, Laz, çerkez, Zaza ve dier etnik gruplarn hepsi kardetir.dedi.

Ana Sayfaya Git