Görüş Bildir

Siyer sınavına 200 bin kişi!

"Umre ödüllü" siyer sınavına 200 bin kişi başvurdu. Sınav pazar günü Türkiye genelinde düzenlenecek. Koordinatör Oğraş "Allah Resulü'nün hayatını iyi okuyup, halkımıza iyi anlatmaya çalışmalıyız" dedi.

Siyer sınavına  200 bin kişi!

Merkezi Diyarbakır'da bulunan ve İslami faliyetlere büyük imza atan Peygamber Sevdalıları Platformunun koordine ettiği "Umre döllü siyer sınavına" rekor bir başvuru yapıldı. 200 bin kişinin başvurduğu sınav, Pazar günü Türkiye genelinde yapılacak.

UMRE ÖDÜLLÜ SINAV

Her yıl geleneksel hale getirilen Peygamber Sevdalıları Platformu'nın "umre ödüllü" siyer sınavı 29 Ocak 2017 Pazar günü ülke genelinde belirlenen sınav merkezlerinde yapılacak. "O'nu oku, O'nu yaşa" sloganı ile bu yıl altıncısı düzenlenmesi planlanan sınava, Türkiye'nin dışında Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünye genelinde, 200 bin kişi sınavda yarışacak.

Siyer sınavının Koordinatörlüğü görevini üstlenen Yahya Oğraş konuya ilişkin gazetevilere açıklamada bulundu. Oğraş, siyer sınavının yoğun ilgi görmesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

KATILIM YÜKSEK BU YIL

Oğraş, sınavdaki hedefin Hazreti Muhammed'in(S.A.V) hayatının öğrenilmesi ve okuma alışkanlığı kazandırılması olduğunu belirterek şöyle dedi;

"Allah Resulü'nün(S.A.V) hayatını iyi okuyup, halkımıza iyi anlatmaya çalışmalıyız. Bu sınavda 28 kişiye umre ödülü vererek bizzat peygamber efendimizin yaşadığı ve hayat mücadelesini verdiği kutsal topraklara gönderiyoruz. Diyarbakır'da geçen yıl sınava 12 bin kişi girmişti, bu yıl  40 bin kişi girecek."

BİR AŞK VE SEVDADIR

Geçtiğimiz yıl, Sur ilçesi dahil ommak üzere bölgede yürütülen "çukur siyaseti" nedeniyle sınavı gerçekleştirmede büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Oğraş, 15 Temmuz darbe girişimi ve terör saldırılarına rağmen sınava ilginin arttığını aktardı. Ne darbe girişimi ne de terörün Resulullah'ın sevdasını durdurduğunu vurgulayan Oğraş, "Bu bir aşk ve sevdadır kimse bunun önünü kapatamaz. Bu bir sevda selidir. Sevda seli aktığı zaman hiçbir bariyer ve set onu durduramaz. Bu ülkede Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Zaza ve diğer etnik grupların hepsi kardeştir."dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi