Siyer'i Nebi’de online sınav

Peygamber Sevdalıları Vakfı 1001 ödüllü "online" siyer sınavı düzenleyecek

Haberler 05.11.2020 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamber Sevdallar Vakfnca düzenlenecek 1001 ödüllü siyer snavna bavurular devam ediyor.

Genel merkezi Diyarbakrda bulunan Peygamber Sevdallar Vakf, 14 ubat 2021 pazar günü online olarak siyer snav gerçekletirecek.

Onu oku, Onu yaa slogan ile yaplacak snava, u ana kadar binlerce kii bavurdu. 23 Ekimde balayan bavurular, 7 ubat 2021e kadar devam edecek. Snav 4 kategoride yaplacak ve dereceye girenlere 1001 ödül verilecek.

Peygamber Sevdallar Vakf Genel Bakan Yardmcs Yahya Ora, vakf olarak yllardr geleneksel hale getirdikleri siyer snavn bu yl pandemiden dolay online yapma karar aldklarn söyledi.

slam Peygamberi Hazreti Muhammedin hayatnn tüm nesillere ulatrlmas açsndan bu tür çalmalar yürüttüklerini anlatan Ora, ona yaplan bir saldr ve çirkefliin asla kabul edilemeyeceini kaydetti.

Ora, konumasn öyle sürdürdü:

Bu sene pandemiden dolay onun hayatn okumadan, onun hayatn okuyup hayatmza pratize etmeden deyim yerindeyse bo geçersek bunu doru olarak kabul etmiyoruz. Bu dönemde söz konusu var olan imkanlar neyse biz o imkanlar üzerinden yine çalmalarmz en güzel bir ekilde ifa etmeye çalyoruz. Yüz yüze snavn yaplmas konusu, pandemi dolaysyla yetkili mercilerin bu konuda tehlike ve risk boyutu olduunu belirtmesinden dolay sknt yaratacandan online, uzaktan snav üzerinden çalmamzn alt yapsn oluturduk ve kaytlarmz almaya baladk. Snavmz gün içerisinde farkl kategoriler ve farkl saatlerde olmak üzere yapmaya çalacaz.

- Geçen sene 200 bin civarnda bir katlm söz konusuydu

Kitaplarn peygambersevdalilari.com sitesinden PDF olarak indirilebileceini ifade eden Ora, öyle konutu:

Geçen sene 200 bin civarnda bir katlm söz konusuydu. Online olunca imkanlar daha fazla olacak ve herkes evinde, bürosunda, i yerinde, belki de arabasnn içinde snava çok rahat bir ekilde girebilecek. Bu snavda esas olan kul hakkdr. Kul hakkna riayet edileceini de özellikle snava katlacak kardelerimize arz ediyoruz. Her ne kadar iin içinde ödüller varsa da bu ödülleri hak etmemiz gerekir. Bu sene 1001 ödül var. Daha önce 2 binin üzerinde ödül veriyorduk ve 20 umre ödülü vard. Bu sene umre ödülü yok çünkü süreç bize neyi yaatr bilmiyoruz. Özellikle dizüstü bilgisayarlar, kitaplar, altn, çocuklara yönelik kol saatleri gibi hediyelerimiz mevcut.

Hazreti Peygamberin hayatn örenmek ve öretmek amacyla snav yaptklarn belirten Ora, Peygamber bizim için kutsaldr, vazgeçilmezdir. Anamz, babamz onun adna fedadr. Fransadaki karikatüre, o melun eylemi kesinlikle telin ediyoruz. Hiçbir ekilde kabul etmiyoruz. Peygamber bizim kutsalmzdr. Ona uzanan dil açkças kurumas gerekir. dedi.

Ana Sayfaya Git