Sokak hayvanlarını unutmadılar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve hayvanseverler, Sur'da aç kalan kedi ve köpekler için sokaklara yem bıraktı.

Haberler 02.02.2017 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda belediye ve hayvanseverler, kar örtüsü nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlar için çeitli noktalara yiyecek brakt.

Büyükehir Belediyesi ekipleri ile baz hayvanseverler, kentte etkili olan kar yandan dolay Sur ilçesinde baz noktalardaki aç kedi ve köpekler için seferber oldu.

Büyükehir Belediyesi Hayvan Bakm Evi ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlu Kader çen, kar yandan dolay sokakta aç kalan hayvanlarn beslenmesi için çalma yaptklarn söyledi.

Tüm hayvanlar barnaa götürme imkanna sahip olmadklarn dile getiren çen, öyle konutu:

O yüzden yerinde beslemeye önem veriyoruz. Gönüllü arkadalarmz yardmc oluyor. Tüm insanlarn bu konuda duyarl olmasn istiyoruz. Bugün bir seferberlik ilan ettik. Hayvansever arkadalarla sokak hayvanlarnn beslemesini yapyoruz. Kardan dolay yemek bulamyorlar.

- Herkes kapsnn önüne bir kap su ve yemek braksn

Hayvan Haklar Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Kurulu Bakan Yardmcs Sevgi Ekmekçiler ise Sur ilçesinde terör olaylarnn yaand dönemde 200e yakn sokak hayvann kurtarp tedavi ettiklerini aktard.

Belediye ekiplerinin de gece gündüz hayvanlar için çalma yürüttüünü vurgulayan Ekmekçiler, Sadece kedi ve köpekler deil, kular da yemek bulmakta zorlanyor. çok fazla aç hayvan var. Herkes kapsnn önüne bir kap su ve yemek braksn. Hep beraber bu hayvanlar yaatalm. dedi. Hayvanseverler, sokaklardaki kedi ve köpeklerle yakndan ilgilendi.

Ana Sayfaya Git