Sokak hayvanlarını unutmadılar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve hayvanseverler, Sur'da aç kalan kedi ve köpekler için sokaklara yem bıraktı.

Sokak hayvanlarını unutmadılar

Diyarbakır'da belediye ve hayvanseverler, kar örtüsü nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için çeşitli noktalara yiyecek bıraktı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile bazı hayvanseverler, kentte etkili olan kar yağışından dolayı Sur ilçesinde bazı noktalardaki aç kedi ve köpekler için seferber oldu.

Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlu Kader İçen, kar yağışından dolayı sokakta aç kalan hayvanların beslenmesi için çalışma yaptıklarını söyledi.

Tüm hayvanları barınağa götürme imkanına sahip olmadıklarını dile getiren İçen, şöyle konuştu:

"O yüzden yerinde beslemeye önem veriyoruz. Gönüllü arkadaşlarımız yardımcı oluyor. Tüm insanların bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Bugün bir seferberlik ilan ettik. Hayvansever arkadaşlarla sokak hayvanlarının beslemesini yapıyoruz. Kardan  dolayı yemek bulamıyorlar."

- "Herkes kapısının önüne bir kap su ve yemek bıraksın"

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sevgi Ekmekçiler ise Sur ilçesinde terör olaylarının yaşandığı dönemde 200'e yakın sokak hayvanını kurtarıp tedavi ettiklerini aktardı.

Belediye ekiplerinin de gece gündüz hayvanlar için çalışma yürüttüğünü vurgulayan Ekmekçiler, "Sadece kedi ve köpekler değil, kuşlar da yemek bulmakta zorlanıyor. Çok fazla aç hayvan var. Herkes kapısının önüne bir kap su ve yemek bıraksın. Hep beraber bu hayvanları yaşatalım." dedi. Hayvanseverler, sokaklardaki kedi ve köpeklerle yakından ilgilendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz