Son kürkçüler teknolojiye direniyor

Geçmişte erkeklerin kışın soğuktan korunmak için tercih ettiği, yöreye özgü olan kürklerin son ustaları, gelişen teknolojinin gölgesinde mesleğini sürdürmeye çalışıyor.

Haberler 13.01.2021 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saylar her geçen gün azalan anlurfadaki kürkçülüün son ustalarndan brahim Halil Küçük (50), teknolojinin gölgesinde mesleini yaatmaya çalyor. Kürkün yapm aamasnn oldukça zahmetli olduunu aktaran Küçük, eskiden kentte 100e akn kürkçü ustasnn bulunduunu, imdi ise yöreye özgü bu giysi türünü yapan 3 usta kaldn belirtti. Kürk ustas Küçük, asrlk mesleklerini ayakta tutmak için çalmaya devam ettiklerini söyledi. Usta, bir ayda sadece bir tane yapabildikleri kürk fiyatlarnn bin ile 5 bin lira arasnda alc bulduunu söyledi.

Bir kürk bir ayda yaplyor

çraklktan yetierek mesleini sürdüren kürk ustas brahim Halil Küçük, Teknolojinin gölgesinde kaybolduk. Tamamen el ii yaptmz için teknolojiye ayak uyduramyoruz. Kesinlikle makine ve kimyasal kullanmyoruz. Bir kuzu annesinin karnndan çkar ölür, öldükten sonra postu bize gelir. Post bize geldikten sonra biz de ilemesine balarz. lemesi çok uzun ve ar derecede zordur. El emei olduu için artk çrakta yetimiyor. O yüzden teknolojiye yenik dütük. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git