Suların akmadığını iddia ederek yolu trafiğe kapattıiar

Diyarbakır'da suları kesik olduklarını öne süren ve aralarında kadın ile çocukların bulunduğu bir grup vatandaş, şehirler arası karayolunda ateş yakıp yolu trafiğe kapattı.

Haberler 04.07.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda sular kesik olduklarn öne süren ve aralarnda kadn ile çocuklarn bulunduu bir grup vatanda, ehirler aras karayolunda ate yakp yolu trafie kapatt. hbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri vatandalar uyararak yolu trafie açarken, Mahalle Muhtar Mehmet Kaya, bir aydr sularn kesik olduunu fakat son dört gündür sk sk gittiini belirterek, DSK yetkilileriyle yaptm görümede çözüm bulunacan bana ifade ettiler ama yaplan protestoya engel olmadm dedi. Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesine bal çelik Evler Mahallesinde sular akmayan bir grup vatanda, Diyarbakr- Elaz kara yolunda lastik yakarak yolu trafie kapatt. Aralarnda kadn ve çocuklarn bulunduu vatandalar, yolun dört eridini de ate yakarak kapatrken, ellerinde bulunan su kovalaryla da Suyumuzu isteriz sloganlarn attlar. Bir saat süren protestoda kadn ve çocuklar karayolu üzerinde ellerinde su kovalar ile otururken, ihbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, toplanan kalabal uyararak yolu trafie açt. Protestonun kanunsuz olduunu belirten jandarma ekipleri grubu ikna ederek evlerine gönderirken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri de yaklan atee su skarak söndürdü.

4 GÜNDÜR BR DAMLA SU AKMIYOR

Yaplan izinsiz protestoya ilikin jandarma inceleme balatrken, Mahalle Muhtar Mehmet Kaya, yaklak bir aydr sularnn yetersiz aktn belirterek 4 gündür bir damla suyun akmadn öne sürdü.

VANALAR AçIK AMA BURAYA SU YETMYOR Her yl havalarn snmaya balamasyla birlikte burada oturan vatandalarn su sknts çektiini belirten Kaya unlar söyledi;

Biz her yl havalarn snmasyla birlikte su sknts çekiyoruz. Mahallemizin aasnda bulunan köylerde içme suyunu tarlada kullandklar için bizler burada su yetersizlii çekiyoruz. Her ylda böyle oluyor. Bir aya yakndr sular akmyor, son 4 gündür bir damla su akmyor çelik Evler Mahallesine. 4 gündür DSK yetkilileri ile yaptm görümede vanalarn açk olduunu bana illettiler, gerçekten de vanalar açk ama buraya su yetmiyor demek ki. Vatandalara anlatyoruz ama vatandalar anlamyor. Bugün ben burada deildim ve vatandalar bana geldiler dediler biz yol kapatyoruz, bende kendilerine bu çözüm deildir diye ilettim. Bunun üzerine ben jandarma karakolunu arayarak önlem alnmas için bilgi verdim. Ben buraya geldiimde vatandalarn yol kapattn gördüm

çME SUYU TARLA VE BAHçEDE SRAF EDLYOR Öte yandan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon daresi Bakanl yetkilileri, söz konusu bölgede su vanalarnn açk olduunu, fakat Mahalle içerisinde içme suyunu tarla ve bahçe sulamada kullandklar için sknts yaadklarn belirttiler. Suyun tarla ve bahçede kullanlmamas uyarsn yapan DSK yetkileri, çelik Evlerde oturan vatandalarn suyu israf etmedikleri taktirde hiçbir sknt yaamayacaklarnn altn çizdiler.

Ana Sayfaya Git