Suni Algıları Dağıtmalıyız

THY Bölgesel Uçuşlar (AnadoluJet) Başkanı Said Şamil Karakaş, "Londra'daki tehdit en üst seviyeye çekildi, bizim ülkemizde öyle bir tehdit yok. Paris, Brüksel, New York'ta olan olaylara bakın tehdit en üst düzeyde. Biz savaş bölgesine sınır bir ülke olarak bile bu kadar büyük bir tehditle karşı karşıya değiliz." değerlendirmesinde bulunarak, suni algıların bertaraf edilebileceğini belirtti.

Haberler 19.11.2017 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Temaslarda bulunmak üzere beraberinde Turizm ve Tantma Platformu (TUTAP) Genel Bakan Fikret Yldz ile Batmana gelen Karaka, Anadolu Ajans Batman Bürosunu ziyaret etti.

Anadolujet Bakan Karaka, Anadolu Ajansnn Türkiyenin tantm açsndan önemli bir görev yaptn söyledi.

Karaka, bölge için yaratlan terör algsnn aslnda suni olduunu vurgulad. Batman merkez ve Hasankefy ilçesini gezdiklerini aktaran Karaka, terör algsnn ortadan kaldrlmasyla bölgenin turizminin önem kazanacan kaydetti.

Burada öyle büyük bir potansiyel var ki uçulardan bunu görüyoruz. diyen Karaka, öyle devam etti:

Avrupada domu, büyümü bir insan olarak söylüyorum, bugün Londradaki tehdit en üst seviyeye çekildi, bizim ülkemizde öyle bir tehdit yok. Parise bakyorsunuz, Brüksel, New Yorkta olan olaylara bakn tehdit en üst düzeyde. Dolaysyla biz sava bölgesine snr bir ülke olarak bile bu kadar büyük bir tehditle kar karya deiliz. Millet olarak bunun üstüne gidebileceimize dolaysyla suni olarak sunulan alglar bertaraf edeceimize inanyorum.

ELMZDEN GELEN YAPACAIZ

ADOLUJET OLARAK ÜSTLERNE DÜEN GÖREV YAPMAYA HAZIR OLDUKLARINI BLDREN KARAKA, HAVAYOLUNA büyük i düüyor. Uçularmz düzenli bir ekilde tertipleyip buraya daha fazla nasl yolcu çekeriz, daha fazla nasl turist tarz veya buradan insanlar gitmek istedikleri yerlere nasl götürebiliriz diye çalmamz lazm. Elimizden geleni yapacaz. ifadelerini kulland.

HASANKEYF SU ÜSTÜNE çIKARTILDI

TUTAP Genel Bakan Fikret Yldz ise Güneydou Anadolu Bölgesinin tantm için çalma yaptklarn söyledi.

Batman Hasankeyften dolay çok özel bir ehir olarak gördüklerini vurgulayan Yldz, Hasankeyfin hem ulusal hem de uluslararas alanda tantlmasnn gerek ülke turizmine gerekse milli gelire çok büyük katk salayacan bildirdi.

Hasankeyfin sular altnda kald imaj çok uygun bir tabir deil aksine yaplan çalmalarla su üstüne çkartld. diyen Yldz, öyle devam etti:

Hasankeyf Türkiyede en çok ziyaret edilen bir turizm merkezi olacak. Bu gerçekletii zaman da Batmann sosyal yaantsna, turizmine ve ekonomisine çok büyük bir deer katacaktr. Bizim de bu anlamda devlet kurumlaryla, sivil toplum kurulularyla bir takm i birliklerimiz var. Bizim için en önemli konu ulam ve konaklamadr. Ulam, konaklama ve yol bakmndan Türkiye son 15-20 yl içerisinde ça atlad.

STANBUL VE ANKARADAN DAHA GÜVENL OLDUUNU DÜÜNÜYORUM

Yldz, bölgede yaratlan terör algsnn ortadan kaldrlmas ile bölgenin turizm alannda bir cazibe merkezi haline geleceini vurgulad.

Turizmden çok büyük kazanmlar elde edilebileceini dile getiren Yldz, Bu bölgenin stanbul ve Ankaradan daha güvenli olduunu düünüyorum. Sadece bir alg var. Krsaldaki birtakm münferit olaylar sanki ehir merkezlerinde oluyormu gibi bir alg yaratlyor. Gelip görsünler yerli ve yabanc turistler, o zaman kesinlikle böyle bir ey olmadn görecekler. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git