Sur-İç kale konuşuldu!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt ve beraberindeki heyet Vali Aksoy'la, İç Kale Müze Kompleksi'ndeki restorasyon çalışmaları hakkında görüştü.

Haberler 11.03.2017 - 01:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür Varlklar ve Müzeler Genel Müdürü Yalçn Kurt ve beraberindeki heyet Vali Hüseyin Aksoyu makamnda ziyaret ederek görütü.

Heyette Kültür Varlklar ve Müzeler Genel Müdürü Yalçn Kurtun yan sra, Kültür Varlklar ve Müzeler Müdürlüü Uygulama Daire Bakan Yakup Harmanda, Diyarbakr Kültür ve Turizm l Müdür Vekili Cemil Alp, Rölöve ve Antlar Bölge Müdürü Cemil Koç ile Kültür ve Tabiat Varlklarn Koruma Bölge Müdürü Mihriban Karaaslan yer ald.

SUR VE ç KALE

Ziyarette Diyarbakrda yaanan terör olaylarnda zarar gören kültür varlklarnn restorasyon çalmalar hakknda karlkl görü al veriinde bulunulurken, ç Kale Müze Komleksi içerisinde yer alan Cezaevi, Atatürk Müzesi ve Jandarma binasnn tehir, tanzim ve restorasyon çalmalarnn son durumu hakknda görübirliine varld.

Görümenin ardndan Kültür Varlklar ve Müzeler Genel Müdürü Yalçn Kurt bakanlndaki heyet Diyarbakr programlarna devam etmek üzere Valilikten ayrld.

Ana Sayfaya Git