Sur-İç kale konuşuldu!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt ve beraberindeki heyet Vali Aksoy'la, İç Kale Müze Kompleksi'ndeki restorasyon çalışmaları hakkında görüştü.

Sur-İç kale konuşuldu!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt ve beraberindeki heyet Vali Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret ederek görüştü.

Heyette Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt’un yanı sıra, Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü Uygulama Daire Başkanı Yakup Harmanda, Diyarbakır Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Cemil Alp, Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Cemil Koç ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürü Mihriban Karaaslan yer aldı.

SUR VE İÇ KALE

Ziyarette Diyarbakır'da yaşanan terör olaylarında zarar gören kültür varlıklarının restorasyon çalışmaları hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunulurken, İç Kale Müze Komleksi içerisinde yer alan Cezaevi, Atatürk Müzesi ve Jandarma binasının teşhir, tanzim ve restorasyon çalışmalarının son durumu hakkında görüşbirliğine varıldı.

Görüşmenin ardından Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt başkanlığındaki heyet Diyarbakır programlarına devam etmek üzere Valilikten ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz