‘Sürücüler trafik kurallarına dikkat etmelidir’

Kazaların 89,44’ünün sürücülerden kaynaklandığını belirten Makina Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Emin Tümür, sürücüleri trafik kurallarına uymaya çağırdı.

Haberler 09.08.2019 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Makina Mühendisleri Odas (MMO) Diyarbakr ubesi, Kurban Bayramnda sürücülerin uymas gereken kurallara ilikin oda binasnda basn açklamas düzenledi. MMO Diyarbakr ube Bakan Mehmet Emin Tümür, baka kentlere gidecek olan sürücülerin meydana gelebilecek kazalara kar tedbirli olmas gerektiini belirterek, Son üç ylda karayollarnda meydana gelen trafik kazalarnda 21 bin 402 kii hayatn kaybetti, 911 bin 226 kii ise yaraland dedi.

KAZALARDA KUSURUN YÜZDE 89,44ü SÜRÜCÜLERDE

Bayram tatili ile birlikte meydana gelebilecek trafik kazalar açsndan riskli günlere girdiklerine dikkat çeken Tümür, TUKden edinilen sonuçlara göre 2018 yl içerisinde 1 milyon 229 bin 364 trafik kazasnda kusurun yüzde 89,44ün sürücülerde, yüzde 8,44ünün yayalarda, yüzde 0,88inin ise yollardan kaynakl olduunu aktard. Tümür, Diyarbakrda motorlu tat saylarndaki arta paralel olarak trafik kazalarnn da yükseldiine dikkat çekti.

KAZA SEBEPLER

Balca kaza sebepleri arasnda ar hz, hatal sollama, direksiyon banda uyuma gibi etkenlerin olduunu söyleyen Tümür, Ölümlü kazalarda emniyet kemeri kullananlarn yüzde 24ü hiç zarar görmeden kazay atlatmakta, emniyet kemeri kullanmayanlarda bu oran yüzde 6ya kadar dümektedir dedi.

EKPMANLAR YOLA çIKMADAN EKSKSZ OLMALIDIR

Araç bakm ve onarmlarnn yaplmadan yola çklmamas gerektiine iaret eden Tümür, gerekli teçhizatlarnda arabada mutlaka bulundurulmas gerektii uyarsnda bulundu. Sürücülerin trafik kurallarna dikkat etmeleri gerektiini vurgulayan Tümür, Araçlarnzdaki ilk yardm çantas, üçken reflektör, yangn söndürme cihaz gibi önem arz eden ekipmanlarn yola çkmadan önce tam ve eksiksiz olduu kontrol edilmelidir diye vurgulad.

OTOBÜSLERN YANMASI

Son zamanlarda ehirleraras otobüslerde meydana gelen yangnlarn nedeninin 10 numara ya kullanm olduunu vurgulayan Tümür, Araç yangnlarnda özellikle akaryakt fiyatlarnn artmas nedeniyle yangna neden olan 10 numara ya tercih edildii bilinmektedir diye konutu.

Ana Sayfaya Git