Görüş Bildir

‘Sürücüler trafik kurallarına dikkat etmelidir’

Kazaların 89,44’ünün sürücülerden kaynaklandığını belirten Makina Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Emin Tümür, sürücüleri trafik kurallarına uymaya çağırdı.

‘Sürücüler trafik kurallarına dikkat etmelidir’

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Diyarbakır Şubesi, Kurban Bayramı’nda sürücülerin uyması gereken kurallara ilişkin oda binasında basın açıklaması düzenledi. MMO Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Emin Tümür, başka kentlere gidecek olan sürücülerin meydana gelebilecek kazalara karşı tedbirli olması gerektiğini belirterek, “Son üç yılda karayollarında meydana gelen trafik kazalarında 21 bin 402 kişi hayatını kaybetti, 911 bin 226 kişi ise yaralandı” dedi.

‘KAZALARDA KUSURUN YÜZDE 89,44’ü SÜRÜCÜLERDE’

Bayram tatili ile birlikte meydana gelebilecek trafik kazaları açısından riskli günlere girdiklerine dikkat çeken Tümür, TUİK’den edinilen sonuçlara göre 2018 yılı içerisinde 1 milyon 229 bin 364 trafik kazasında kusurun yüzde 89,44’ün sürücülerde, yüzde 8,44’ünün yayalarda, yüzde 0,88’inin ise yollardan kaynaklı olduğunu aktardı. Tümür, Diyarbakır’da motorlu taşıt sayılarındaki artışa paralel olarak trafik kazalarının da yükseldiğine dikkat çekti.

KAZA SEBEPLERİ

Başlıca kaza sebepleri arasında aşırı hız, hatalı sollama, direksiyon başında uyuma gibi etkenlerin olduğunu söyleyen Tümür, “Ölümlü kazalarda emniyet kemeri kullananların yüzde 24’ü hiç zarar görmeden kazayı atlatmakta, emniyet kemeri kullanmayanlarda bu oran yüzde 6’ya kadar düşmektedir” dedi.

‘EKİPMANLAR YOLA ÇIKMADAN EKSİKSİZ OLMALIDIR’

Araç bakım ve onarımlarının yapılmadan yola çıkılmaması gerektiğine işaret eden Tümür, gerekli teçhizatlarında arabada mutlaka bulundurulması gerektiği uyarısında bulundu.  Sürücülerin trafik kurallarına dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Tümür, “Araçlarınızdaki ilk yardım çantası, üçken reflektör, yangın söndürme cihazı gibi önem arz eden ekipmanların yola çıkmadan önce tam ve eksiksiz olduğu kontrol edilmelidir” diye vurguladı.

OTOBÜSLERİN YANMASI

Son zamanlarda şehirlerarası otobüslerde meydana gelen yangınların nedeninin 10 numara yağ kullanımı olduğunu vurgulayan Tümür, “Araç yangınlarında özellikle akaryakıt fiyatlarının artması nedeniyle yangına neden olan 10 numara yağ tercih edildiği bilinmektedir” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi