Tır cinayeti sırrı çözüldü!

MARDİN'de 3 ay önce silahlı saldırıyla öldürülen TIR şoförü Mehmet Özdemir'in(43), kan davasına kurban gittiği ortaya çıktı.

Haberler 04.03.2019 - 11:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

580 saatlik kamera görüntüsünü izleyip, olayda kullanlan motosikletin izini süren polis, 9 üphelinin kimliklerini belirleyip, yakalad. stanbu ve Mardinde düzenlenen basknlarla gözaltna alnan üphelilerin, TIR oförünü, 2017 ylnda bir kz kaçrma olaynn ardndan yaanan cinayetin intikamn almak için öldürdüü belirlendi.

Mardinin Kzltepe ilçesinde geçen 11 Aralk günü Mehmet Özdemir, sürücüsü olduu TIRn dorsesindeki branday düzelttii srada kimlii belirsiz, motosikletli 2 kiinin silahl saldrsna urad. Özdemir hayatn kaybederken, Mardin l Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü Cinayet Büro Amirlii ekipleri, zanllar yakalamak için geni çapl çalma balatt.

GÜVENLK KAMERALARI NCELEND

Polis ekipleri, 580 saatlik güvenlik kameras kayd ile Mardin ve stanbul arasndaki yol güzergahnda bulunan 15 kente ait araç geçi kaytlarn inceledi. Polis, ayrca saldrda kullanlan ve markas belirlenen motosikleti tespit etmek için Türkiye genelindeki tescilli 2016 ve 2018 model tüm motosikletleri aratrd. 3 aylk çalma sonunda da, cinayetin, kan davas nedeniyle ilendiini ortaya çkard.

CNAYET çÖZEN ÖZEL EKP OLDU

Mehmet Özdemirin 18 Temmuz 2017 tarihinde, stanbulda bir kz kaçrma olaynn ardndan yaanan ve .Ö.nün öldüü, H.Ö.nün de ar yaraland saldrnn intikamn almak için öldürüldüü belirlendi. Polis kimliklerini tespit ettii zanllara yönelik Mardin ve stanbulda e zamanl operasyon yapt.

KAN DAVASI KURBANI OLMU

Saldry gerçekletirdikleri deerlendirilen H.T. ve A.K. ile olayda keif ve gözetleme görevlerini üstlenip, azmettirme suçunu ileyen H.Ö., A.Ö., N.Ö., K.Ö., Z.Ö., S.Ö. ve V.Ö. adreslerinde yakaland. H.T.nin evinde yaplan aramada tabanca, arjör, ruhsatsz av tüfei ve 35 fiek ele geçirildi. Mardin Emniyet Müdürlüüne getirilen üpheliler, ifade ilemlerinin ardndan adliyeye çkarld. Savclk tarafndan tutuklanmalar talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 üpheliden 8i tutuklanrken, V.Ö. adli kontrol kararyla serbest brakld.

Ana Sayfaya Git