Tarihi Balıklıgöl'deki temizlik çalışması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, etkili olan yağış nedeniyle çevredeki suların aktığı tarihi Balıklıgöl'de herhangi bir balık ölümlerinin yaşanmadığını bildirdi.

Haberler 05.03.2017 - 12:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belediyeden yaplan yazl açklamada, kentte dün akam saatlerinde meydana gelen ani ve kuvvetli yatan etkilenen Balklgölde de youn çalma balatld belirtildi.

çalmalar yerinde inceleyen anlurfa Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, ilgililerden bilgi ald.

Açklamada görülerine yere verilen Açar, Balklgölün anlurfann markas olduunu belirterek, unlar kaydetti:

Dün akam saat 17.00 itibariyle ilimizde ya balad. Bu ar yala birlikte ehrin birçok noktasnda su basknlar meydana gelmitir. Bu yatan dolay Balklgölde de sel baskn olmutur. Büyükehir belediyemizin yan sra Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü Belediyelerimizin su tankerlerinin tamamn devreye alp kuyulardan su tama ilemi balad.

Yine sahada su tamacl yapan traktörler temin edilerek su takviyesi yaplmaya baland. ebeke suyunda klor olmas ve balklar etkileyebileceinden dolay, Balklgöl temizlenene kadar kuyu suyundan takviye yaplacak. Suyun oksijeninin salamak için gölün içerisine oksijen tüpleri konuldu ve devir daim yaplyor. Halkmzn müsterih olmasn istiyoruz, gerek Halilür-Rahmanda gerekse Ayn Zeliha gölünde herhangi bir balk telef olmamtr. Balklgöldeki suyun temizlii tamamen salanana kadar çalmalar ve ölçümler devam edecektir.

Ana Sayfaya Git