Görüş Bildir

Tarihi Balıklıgöl'deki temizlik çalışması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, etkili olan yağış nedeniyle çevredeki suların aktığı tarihi Balıklıgöl'de herhangi bir balık ölümlerinin yaşanmadığını bildirdi.

Tarihi Balıklıgöl'deki temizlik çalışması

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kentte dün akşam saatlerinde meydana gelen ani ve kuvvetli yağıştan etkilenen Balıklıgöl'de de yoğun çalışma başlatıldığı belirtildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, ilgililerden bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yere verilen Açar, Balıklıgöl'ün Şanlıurfa'nın markası olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Dün akşam saat 17.00 itibariyle ilimizde yağış başladı. Bu aşırı yağışla birlikte şehrin birçok noktasında su baskınları meydana gelmiştir. Bu yağıştan dolayı Balıklıgöl'de de sel baskını olmuştur. Büyükşehir belediyemizin yanı sıra Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü Belediyelerimizin su tankerlerinin tamamını devreye alıp kuyulardan su taşıma işlemi başladı.

Yine sahada su taşımacılığı yapan traktörler temin edilerek su takviyesi yapılmaya başlandı. Şebeke suyunda klor olması ve balıkları etkileyebileceğinden dolayı, Balıklıgöl temizlenene kadar kuyu suyundan takviye yapılacak. Suyun oksijeninin sağlamak için gölün içerisine oksijen tüpleri konuldu ve devir daim yapılıyor. Halkımızın müsterih olmasını istiyoruz, gerek Halilür-Rahman'da gerekse Ayn Zeliha gölünde herhangi bir balık telef olmamıştır. Balıklıgöl'deki suyun temizliği tamamen sağlanana kadar çalışmalar ve ölçümler devam edecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi