Taşçıer'e 18 yıl hapis istemi

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer'in, 'örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme', 'örgüt propagandası yapma' ve 'kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama' suçlamalarıyla yargılandığı davada 9 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Haberler 10.11.2017 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr Milletvekili mam Taçer hakknda açlan davann durumasna devam edildi. Diyarbakr 8inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya tutuksuz yarglanan mam Taçer ve avukatlar katld.

HAPS CEZASI STENYOR

Durumada esas hakkndaki görüünü açklayan savc, terör örgütü güdümünde yayn yapan basn-yayn organlarnn çarlar dorultusunda 13 Eylül 2015 günü Sur ilçesindeki sokaa çkma yasa ile ilgili olarak basn açklamas düzenlendiini, sank mam Taçerin de toplanan grup içerisinde bulunduunu ifade ederek, Taçerin gruptaki dier kiilerle birlikte Sur ilçesine girmek istediini belirtti. Yetkili polis amirinin Valiliin ald yasaklama kararn sann da bulunduu gruba bildirdiini kaydeden savc, yasaklama kararna ramen Taçerin de içinde bulunduu grubun srarla Sur ilçesine girmek istediini belirtti, yaplan ihtara ramen grubun Sur ilçesine girmek için yürüyüe devam ettiini kaydetti.

TAçIERN AVUKATI

Bir süre sonra baz kiilerin güvenlik güçlerine tal saldrda bulunmas ve operasyon bölgesi olan Sura girmeye çalmas üzerine gruba müdahale edildiini belirten savc, Taçerin terör örgütünün propagandasna dönüen bu eylemde örgüt çars üzerine toplanan kalabalkla birlikle Sur ilçesine girmeye çaltn ve kolluk güçlerince yaplan ihtara ramen grubun dalmadn vurgulad. Taçerin eylemlerinin, Silahl terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adna suç ilemek ve ihtara ramen dalmayan ve iddet kullanan grup içerisinde bulunmak sureti ile Toplant ve gösteri yürüyüleri kanununa muhalefet etmek suçlarn oluturduunu kaydeden savc, 9 yldan 18 yla kadar hapisle cezalandrlmasn istedi.

Daha sonra söz hakk verilen mam Taçer, meclis çalmalar nedeniyle durumalarda mufa tutulmay talep etti. Taçerin avukat Sedat çnar ise, savcln esas hakkndaki görüüne kar savunma hazrlamak üzere süre talep etti. Taçerin durumalardan muaf tutulmasna karar veren mahkeme, durumay eksiklerin tamamlanmas için ertelendi.

Ana Sayfaya Git