Taşerona kadro müjdesinde son durumlar netleşiyor

Taşerona kadro konusunda hükümet çalışmalarını tamamlamışken detayları ve koşullarıyla taşerona kadro detayları açıklandı

Haberler 17.11.2016 - 21:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Taerona kadro da son durum kurumlarda dardan çalsp da kadroya geçmek için gün sayan içilerin umudu oldu. Geçtiimiz Kasm aynda seçim vaadi olarak açklanan ve kadro yolunda ilk adm olan Babakan Yldrmn devam gündeminde olan konu hakknda son gelimeler ve dahas, merak edilen son dakika açklamalr ile detayda olacakken, nasl olunaca ve ne zaman uygulamaya konulaca da merakla beklenmekte

TAERONA KADRO SON DURUM

Hükümetin tamamlad taerona kadro konusunda çalmalarn tamamland ancak henüz bir giriimde bulunulmad gözlenmekteyken, yl sonuna kadar gelecek eklinde detaylara bir yenisi daha eklendi. Kadroya geçme konusunda aratrmasn yapan ve gerekli artlara uygun olan adaylar için basit formüller ve detaylar açkland.

SON AçIKLAMALAR

Üst düzey bir hükümet yetkilisi, Bu Kanununa atfen deil özel sözlemeli personel modeline uyarlyoruz. Üç yllk sözleme imzalanacak. Üç yllk sözleme öngörülüyor ancak hangi hallerde bu sözleme iptal edilecek açkça belirtiyoruz. Kadro güvencesiyle hizmet kalitesinin dümesine izin verilmeyecek dedi.

YILSONUNDA TAMAMLANACAK

Hükümet, kamu kurumlar ve belediyelerdeki 720 bine yakn içinin kadroya alnmasna yönelik çalmay ylsonuna kadar tamamlayacak. Ekonomi yönetimince yürütülen çalmaya güvenlik hassasiyeti nedeniyle çileri Bakanl da destek veriyor. Kamu kurumlar ve yerel idarelerle de teknik çalmalar sürerken, kadroya alnma sürecine ilikin tespitler ve ortaya konulan model öyle:

SINAV ZORUNLU OLACAK: Mesleki bilgi, donanm esas alnacak, snav zorunlu olacak. Güvenlik hassasiyeti nedeniyle kadroya geçi snavn belediyeler deil kamu kurumlar yapacak.

KADEMEL GEç SSTEM: Kadroya geçite kademeli geçi sistemi uygulanacak. Taeron olarak yeni ie balayacak içilerin kadroya giriinde ya snr uygulanacak, 65 yan dolduranlar ise bu düzenlemeden yararlanmayacak.

BELEDYELER çN ÖZEL FORMÜL: Belediyede çalan taeronlar kamu tarafndan kurulan irketlerde kadroya alnacak. Özellikle bölgedeki belediyelerdeki yaplar dikkate alnarak kapsaml bir inceleme yaplacak. çileri Bakanlnca dolayl dolaysz terör balants tespit edilenlerle sözleme imzalanmayacak.

TALEBE GÖRE ALINACAK: Taeron firmalar eliyle güvenlik, temizlik, ulatrma arlkl ilerde çalan personel kamu kurumundan gelen talebe göre, kademeli olarak ie alnacak.

GÜVENLK SORUTURMASI: Kamuda istihdam edilecek taeronlar için güvenlik soruturmas esas olacak. Normalde ie alrken adli sicil kd yeterli oluyor. Ancak bu kez bulunduklar görevler, iller birçok balk dikkate alnarak ayrntl inceleme yaplyor. Bu süreçte milli güvenlii tehlikeye sokacak eylem, ilemlerde bulunanlarla sözleme imzalanmayacak.

AKD FESHEDLECEK: Özel sözlemeli personele Kanununda olduu gibi i akdinin feshine yönelik maddeler de ayrntl ekilde ortaya konulacak. Terör bata olmak üzere devlete kar eylemlere giritikleri belirlenenlerin i akdi feshedilecek. Herhangi bir örgüt ve yapnn emir, talimat ile hareket eden, yardm eden, kamu kaynaklarn bunlara kullandran tek bir kii dahi kadroya alnmayacak. Yetkili amirler tarafndan gerekli ilemler yaplarak sözlemeleri iptal edilecek.

BELRSZLKLER ARTADAN KALKIYOR: Memur eliyle yürütülen ilerin neler olduuna yönelik belirsizlikler ortadan kaldrlyor. Bu kapsamda adliye, havaalan, özel güvenlik elemanlarnn bir ksm da ihtiyaca göre kadroya alnacak.

Ana Sayfaya Git