Taziye evleri onarılıyor

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği görevlendirme yapılan Silvan Belediyesince, ilçede PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu hasar gören taziye evleri onarıldı.

Haberler 16.12.2016 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Murat Kütükün, vatandalar belediye hizmetleri ile buluturmak için balatt çalmalar sürüyor.

Bu kapsamda Kaymakam Kütükün talimatyla Silvan merkezde teröristlerin saldrlar sonucu kullanlamayacak durumda olan bir taziye evi ile hasar gören iki taziye evinde onarm yapld.

lçe merkezindeki 3, köylerde bulunan 93 taziye evinin de genel bakm ve onarm çalmalar devam ediyor.

Kütük, görev yapt süre içerisinde vatandalarla ve muhtarlarla görüerek ilçede ihtiyaç duyulan hizmetlerle ilgili görü alveriinde bulunduklarn söyledi.

lçede yaanan olaylarda taziye evlerinin ciddi hasar gördüünü tespit ettiklerini belirten Kütük, Bugüne kadar bu taziye evleri kullanlamaz vaziyette bekliyordu. Bütün taziye evlerinin bakm ve tamiratna baladk, boya ve sva ihtiyaçlarn karladk. Özellikle ar hasar gören Merkez Taziye Evini batan aa yeniledik. dedi.

- Günde 60 ton çöp çkarld

Belediye hizmetlerinde bununla kalmadklarn, önceliklerinin temizlik olduunu vurgulayan Kütük, ilçe genelinde günlük yaplan temizlikte yaklak olarak 60 ton çöp toplandn kaydetti.

Kütük, daha önce hiç temizlii yaplmayan yerlere yaya ekipler kurarak, temizlik hizmeti sunduklarn dile getirerek, bu kapsamda ilçeye vakumlu süpürge de aldklarn anlatt.

Alacaklar yeni çöp kamyonu ile haftann belirli günlerinde köylerdeki çöpleri de toplayacaklarn belirten Kütük, ilçeye bu yl 6 bin fidan diktiklerini aktard.

- 10 bin metrekare parke ta

Park ve bahçelerde kullanlamaz hale gelen piknik masalarn ve oturma banklarn yenileme çalmalarnn sürdüüne iaret eden Kütük, Fen ilerinde u ana kadar tek ekip kurulamazken yollarda yama ve onarm yaplmazken, biz u an 2 ekip kurarak görevlendirildiimiz günden bugüne kadar cadde ve sokaklarmzda 10 bin metrekare parke ta döeyip, kazlp kapanmayan yerlerin onarm ve bakmn yaptk. Asfalt olan yerlere 120 ton malzeme ile yama yaptk. diye konutu.

çevre ve ehircilik Bakanl ile yapm olduklar giriimler neticesinde son model bir kazc ve yükleyiciyi araç parkna kazandrdklarn anlatan Kütük, ihtiyaç sahibi örencilerin krtasiye ihtiyaçlarn giderip, onlara mont yardm yaptklarn belirtti.

Kütük, mezarlklarn tamir ve bakm için ihale sonucu 8 bin metrekare parke ta, 8 bin metre kare kafes tel, demir direk ve beton direk temin ettiklerini, önümüzdeki günlerde bu malzemelerin datmn yapacaklarn söyledi.

- 3 milyon 363 bin lira gelir

ller Bankasndan 2 aylk süre içerisinde 2 milyon 800 bin lira gelir elde ettiklerine dikkati çeken Kütük, Bunun yannda belediyenin de öz gelirleri vard. Bunlarn takibi ve tahsilat yaplmyordu. Bu süreçte 540 bin lira belediyeye öz gelir yarattk. Toplamda 3 milyon 363 bin lira gelirimiz oldu. Giderlerimiz ise personel, akaryakt alm ve yaptmz ilerdir. Bunlarn ayrntlarn vatandalarmz belediyemizin internet sitesinden görebilir. ifadelerini kulland.

Kütük, ilkbaharda uygulamak amacyla yeni yollar için proje hazrladklarn aktararak, bu yollarn bir ksmn Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ile yapacaklarn vurgulad.

5 mahallede 5 spor tesisi yapmay planladklarn vurgulayan Kütük, ayrca vatandalarn harabe durumdaki evlerine de ücretsiz olarak hafriyat döktüklerini bildirdi.

Kütük, bu hizmetleri gerçekletirirken hiç bir ekilde borçlanmaya ya da baka kurumlardan hibe almaya gerek kalmayacana iaret ederek, kendi kaynaklar ile tüm hizmetleri hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git