Tek hedefleri iyiliği ön plana çıkarmak

İyilikle ilgili farkındalık yaratmaya çalışan üniversiteli gençlerin kurduğu Güçlü İyilik Platformu, iyiliği ve iyi insanları anlatıyor.

Haberler 07.03.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyay iyilik kurtaracak sloganyla yola çkan bir grup genç, Diyarbakrda kurduklar platformla, düzenledikleri sosyal deney ve insan hayatna dokunan projelerle iyilii ön plana çkaryor.

yilii temel alan platform üyeleri, ulusal bir iyilik hareketi olma yolunda önemli projelerin gerçekletirmesini salamay hedefliyor.

Güçlü yilik Platformu Kurucusu Ravzanur Eker, AA muhabirine, bir süre önce yaklak 15 arkadayla oluturduklar platforma sosyal medya araclyla çok sayda kiinin gönüllü katldn söyledi.

nsanlara dünyada iyi eylerin olduunu göstermek için platformu kurduklarn dile getiren Eker, Kötülüklere kar güçlü iyilikle cevap vermeliyiz. Dünyay iyilik kurtaracak buna inanyoruz. yi insanlarn varln da unutmamamz gerekiyor. dedi.

Yaptklar sosyal deneylerde yönelttikleri Kötü bir haber söyler misiniz? sorusuna insanlarn annda onlarca örnek verdiini ancak yi bir haber söyler misiniz? sorusuna ise ancak iki veya üç örnek verebildiini kaydeden Eker, hatta baz kiilerin hiç iyi örnek veremediini söyledi.

Platforma, çok ksa süre içerisinde Türkiyenin farkl bölgelerinden gençlerin katldn belirten Eker, Ekipteki arkadalarmz iki alanda çalyorlar. Birincisi muhabirlik yapan arkadalarmz var. Dünya genelindeki bütün iyi haberleri toplayp, özgün bir ekilde düzenliyorlar. Biz de bunlar sosyal medya hesabmzdan her gün paylayoruz. Dier ekibimiz ise sokakta görümeler eklinde sosyal deney yapyorlar. diye konutu.

- Bütün iyi insanlar projemizin sahibidir

Öncelii çocuklara verdiklerini söyleyen Eker, bir eyleri deitirmeye çalmak için önce çocuklardan balanmas gerektiini düündüklerini dile getirdi.

Eker, Proje olarak iyi insanlar tanmlyoruz. yi insanlar ve iyi haberlerimiz olmasyd projemiz de olmazd. O yüzden bütün iyi insanlar projemizin sahibidir. Bizim çocuklara örnek gösterebileceimiz çok insan var ama maalesef onlar tantamyoruz. Güçlü yilik Platformumuzda arkadalarmzla hem insanlara katkda bulunmu, örnek alnabilecek hem de yüreinde gerçekten iyilik tayan insanlar tantmaya çalyoruz. eklinde konutu.

Gerçekletirecekleri projelerle dünyada güzel olaylar ön planda tutacaklarn ifade eden Eker, içinde iyilik ve samimiyet bulunan herkesle bir gün yollarnn kesieceini söyledi.

- nsanlar mutlu etmek istiyoruz

Kurucu Eker, her ilde çalma yürütülmesi için büyük çaba gösterdiklerini, bu sayede ülke genelinde farkndalk oluturulacan aktard.

yi haberlerin medya organlarnda çok küçük ekilde yer aldn söyleyen Eker, öyle devam etti:

Proje, iyilik haberleri, sosyal deneyler ve iyilik görevlileri olmaz üzere üç aamadan oluuyor. lk ikisini baardk. Üçüncüsü için kitlelere ulamaya çalyoruz. yiliklerin sadece maddi yönden deil, manevi yönden de yaplabileceini örneklerle göstereceiz. Hedefimiz daha fazla sosyal deneyle farkndalk oluturmaktr. Bir insan gözünü kapatt zaman aklna iyi olaylarn gelmesini istiyoruz. Yaptmz, iyi hareketleri tevik etmektir. Büyük kitlelere ulamay hedefliyoruz.

Platform üyelerinin görütüü 14 yandaki ortaokul örencisi Zülküf Süer, bu yata iyilik projelerine katld için kendisini ansl hissettiini söyledi.

nsanlarn mutlaka iyi davranlar örnek almas gerektiini belirten Süer, Sosyal deneyden sonra çok etkilendim ve bilim insanlarn daha çok aratrmaya baladm. yi insanlar mutlaka bir yere geliyor ama kötü insanlar parlak bir geçmie sahip olmuyor. yi insanlar örnek alrsak daha baarl oluruz. ifadelerini kulland.

Katld sosyal deney sonras bilime ve teknolojiye ilgisinin arttn belirten Barzan Yalçn, projenin çok yararl olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git