Tek hedefleri iyiliği ön plana çıkarmak

İyilikle ilgili farkındalık yaratmaya çalışan üniversiteli gençlerin kurduğu Güçlü İyilik Platformu, iyiliği ve iyi insanları anlatıyor.

Tek hedefleri iyiliği ön plana çıkarmak

"Dünyayı iyilik kurtaracak" sloganıyla yola çıkan bir grup genç, Diyarbakır'da kurdukları platformla, düzenledikleri sosyal deney ve insan hayatına dokunan projelerle iyiliği ön plana çıkarıyor.

İyiliği temel alan platform üyeleri, ulusal bir iyilik hareketi olma yolunda önemli projelerin gerçekleştirmesini sağlamayı hedefliyor.

Güçlü İyilik Platformu Kurucusu Ravzanur Eker, AA muhabirine, bir süre önce yaklaşık 15 arkadaşıyla oluşturdukları platforma sosyal medya aracılığıyla çok sayıda kişinin gönüllü katıldığını söyledi.

İnsanlara dünyada iyi şeylerin olduğunu göstermek için platformu kurduklarını dile getiren Eker, "Kötülüklere karşı güçlü iyilikle cevap vermeliyiz. Dünyayı iyilik kurtaracak buna inanıyoruz. İyi insanların varlığını da unutmamamız gerekiyor." dedi.

Yaptıkları sosyal deneylerde yönelttikleri "Kötü bir haber söyler misiniz?" sorusuna insanların anında onlarca örnek verdiğini ancak "İyi bir haber söyler misiniz?" sorusuna ise ancak iki veya üç örnek verebildiğini kaydeden Eker, hatta bazı kişilerin hiç iyi örnek veremediğini söyledi.

Platforma, çok kısa süre içerisinde Türkiye'nin farklı bölgelerinden gençlerin katıldığını belirten Eker, "Ekipteki arkadaşlarımız iki alanda çalışıyorlar. Birincisi muhabirlik yapan arkadaşlarımız var. Dünya genelindeki bütün iyi haberleri toplayıp, özgün bir şekilde düzenliyorlar. Biz de bunları sosyal medya hesabımızdan her gün paylaşıyoruz. Diğer ekibimiz ise sokakta görüşmeler şeklinde sosyal deney yapıyorlar." diye konuştu.

- "Bütün iyi insanlar projemizin sahibidir"

Önceliği çocuklara verdiklerini söyleyen Eker, bir şeyleri değiştirmeye çalışmak için önce çocuklardan başlanması gerektiğini düşündüklerini dile getirdi.

Eker, "Proje olarak iyi insanları tanımlıyoruz. İyi insanlar ve iyi haberlerimiz olmasıydı projemiz de olmazdı. O yüzden bütün iyi insanlar projemizin sahibidir. Bizim çocuklara örnek gösterebileceğimiz çok insan var ama maalesef onları tanıtamıyoruz. Güçlü İyilik Platformumuzda arkadaşlarımızla hem insanlara katkıda bulunmuş, örnek alınabilecek hem de yüreğinde gerçekten iyilik taşıyan insanları tanıtmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Gerçekleştirecekleri projelerle dünyada güzel olayları ön planda tutacaklarını ifade eden Eker, içinde iyilik ve samimiyet bulunan herkesle bir gün yollarının kesişeceğini söyledi.

- "İnsanları mutlu etmek istiyoruz"

Kurucu Eker, her ilde çalışma yürütülmesi için büyük çaba gösterdiklerini, bu sayede ülke genelinde farkındalık oluşturulacağını aktardı.

İyi haberlerin medya organlarında çok küçük şekilde yer aldığını söyleyen Eker, şöyle devam etti:

"Proje, iyilik haberleri, sosyal deneyler ve iyilik görevlileri olmaz üzere üç aşamadan oluşuyor. İlk ikisini başardık. Üçüncüsü için kitlelere ulaşmaya çalışıyoruz. İyiliklerin sadece maddi yönden değil, manevi yönden de yapılabileceğini örneklerle göstereceğiz. Hedefimiz daha fazla sosyal deneyle farkındalık oluşturmaktır. Bir insan gözünü kapattığı zaman aklına iyi olayların gelmesini istiyoruz. Yaptığımız, iyi hareketleri teşvik etmektir. Büyük kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz."

Platform üyelerinin görüştüğü 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi Zülküf Süer, bu yaşta iyilik projelerine katıldığı için kendisini şanslı hissettiğini söyledi.

İnsanların mutlaka iyi davranışları örnek alması gerektiğini belirten Süer, "Sosyal deneyden sonra çok etkilendim ve bilim insanlarını daha çok araştırmaya başladım. İyi insanlar mutlaka bir yere geliyor ama kötü insanlar parlak bir geçmişe sahip olmuyor. İyi insanları örnek alırsak daha başarılı oluruz." ifadelerini kullandı.

Katıldığı sosyal deney sonrası bilime ve teknolojiye ilgisinin arttığını belirten Barzan Yalçın, projenin çok yararlı olduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz