Tek sermayesi, geçmişi

Mardin’de bir zamanlar müzik severlerin ünlü sanatçıların çıkardıkları kasetleri almak için kuyruğa girdikleri müzik marketleri günümüzde artık tarih oldu. Mardinli müzik marketin sahibi 62 yaşındaki Ethem Aksan, 40 yıl boyunca müzik severlere hizmet etmesinin ardından teknolojiye direnerek tek müzik marketi olarak çalışıyor. 22 bin kaset çalar, taş plaklar ve 45’lik plakları ile zengin bir müzik arşivine sahip Aksan, nostalji sevenlerin uğrak mekanı haline geldi.

Haberler 15.08.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kasetler insana sanki ta devrine ait bir teknolojiymi gibi geldiini belirten Ethem Aksan, yine de 80leri görmü nostalji severlerin kalbinde kasetlerin yerinin birer müzik notas olarak tarih sayfalarnda hep ayr olacan söyledi. Arivinde her dilden kasetçalar ve 45lik plaklar mevcut olduunu dile getiren Ethem Aksan, Zeki Müren, Gönül Akn, Emin Turgay, Mahmut Erdal, Mehmet Fstkç, ükran Ay, Behiye Aksoy, Ali Avaz, gibi 45lik plaklarm var. 80li yllardan kalma eski sanatçlarn kasetleri mevcut. 22 bin kasetçalarm var. Zengin bir müzik arivine sahibim. 1980 ylndan beri bu meslei sürdürüyorum. Babamdan aldm meslei 40 yldr devam ediyorum. Ama artk bu meslekte tarihe kart. Teknolojiye ayak uyduramad dedi.

Bir zamanlar ünlülerin kasetini almak için kuyrukta bekleyen insanlarn bugün bir tkla ünlülerin müziini internetten dinlediini ifade veden Aksan, Hal böyle olunca kasetlerin mp3lerin de devri kapand. Elimde 22 bin kaset kald. Hepsi antika deerindedir. Elimdeki kasetler çok eski ama tarihlerini bilmiyorum. Bunlara benzer birçok kaset var. Mardine katk olsun diye devam ediyorum. Günlerce sat yapamadm oluyor. Bazen siftahsz açp kapatyorum. Ama bendeki müzik ak nedeniyle dükkan kapatmyorum. Vergilerimi de ödüyorum. Mardine gelen yerli yabanc turistler dükkana gelip hatra fotoraf çektiriyorlar. Buda beni mutlu ediyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git