Teknoloji marketi "iade sahtekarlığıyla" 500 bin lira dolandırılmış

Mersin'de, teknoloji marketinin cihaz bilgilerini farklı bir POS cihazına entegre ederek satın aldıkları ürünleri iade etmiş gibi işlem yapan 12 şüphelinin, bu şekilde kredi kartlarına 500 bin lira para aktardıkları ortaya çıktı.

Haberler 23.09.2018 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mersinde, bir teknoloji marketinin POS cihaz bilgilerini kopyalayarak satn aldklar ürünleri iade etmemelerine karn parasn kredi kartlar hesaplarna geri yükledikleri iddiasyla yakalanan 12 üpheliden 6s tutukland. Teknoloji marketi yetkilileri, iade ilemi yaplan baz ürünlerin bedellerinin geri ödenmesine ramen stoklarda bulunmadn fark ederek kredi kartyla yaplan alverilerle ilgili bankaya müracaat etti. ade ilemleriyle ilgili bankann da herhangi bir tespit yapamamas üzerine dolandrclk üphesiyle durum polise bildirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüü Yankesicilik ve Dolandrclk Büro Amirlii ekipleri, aratrma sonucu dolandrcln POS cihaz araclyla yapldn tespit ederek teknik inceleme gerçekletirdi. üphelilerin, teknoloji marketinin POS cihaznn teknik bilgilerini, farkl bir POS cihazna entegre edip farkl ubelerden satn aldklar ürünleri iade etmi gibi ilem yaptklar ve bedellerini de kredi kartlarna geri yükledikleri tespit edildi.

Ekipler, alverilerde genellikle fiyat 4 bin lirann üzerindeki cep telefonlarn tercih eden çetenin, iade etmi gibi gösterdikleri ürünleri satarak 500 bin lira haksz kazanç elde ettiini belirledi. Alverilerin kaytlarn, güvenlik kameralarn ve bankamatiklerin görüntülerini izleyen ekipler, üphelilerin yakalanmasna yönelik Mersinin yan sra Adana ve anlurfada e zamanl operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, aralarnda çetenin lideri olduu iddia edilen Y.Snin de bulunduu 12 kii gözaltna alnd. üphelilerin ev ve i yerlerinde yaplan aramalarda da iki dizüstü bilgisayar, bir bilgisayar kasas, 44 farkl bankaya ait bankamatik ve kredi kart ile 11 cep telefonu ele geçirildi.

Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen Y.Snin de aralarnda olduu 6 kii tutukland, dier üpheliler adli kontrol artyla serbest brakld. Polis, POS cihazlarnn bilgilerinin kopyalanmasn salad iddia edilen üpheliyi arama çalmalarn ise sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git