Terlemeyen adam

Diyarbakır’da 35 yıl önce geçirdiği hastalık sonrası vücudu bir daha terlemeyen Cevdet Doğan (69), günde 20 kez fenalaşmamak için kendini ıslatmak zorunda kalıyor. Geçen zaman içinde onlarca kez durumuna çare bulmak için hastanelerin yolunu aşındıran Doğan’ın hastalığına doktorlar çare olamamış.

Haberler 20.06.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir ilçesine bal Kaya köyünde çiftçilik yaparak hayatn idame ettiren Doann ilginç bir hastal var. Henüz doktorlarn tehis koyamad bu hastalk sebebiyle özellikle yaz mevsiminde büyük sknt yaayan Doan vücudunu serinlemek için gün ar kendisini slatyor.

KENDM ISLATMAZSAM FENALAIYORUM

Köyde elinde bir bidon suyla gezen Doan, ihtiyaç duyduu zaman bandan suyu bandan aaya boca ederek, yaz scandan korunmaya çalyor. Aksi taktirde fenalayorum diyen Doann bu garip durumuna köylüler ve ailesi zamanla alm.

BAHçEDEK JAKUZDE SERNLYOR

Köydeki evinin bahçesine koyduu jakuziden bozma küvetin içinde zaman zaman serinleyen Doan 35 yl önce yataklara düerek, hastalanr. Tedavisinin ardndan vücudunda deiiklikler ba gösteren Doan bu tarihten itibaren artk bir daha terlememeye balar.

Defalarca derdine derman aramak için hastanelerin yolunu tutan çaresiz adama doktorlar tehis koyamaynca çareyi kendinde su gezdirmede bulan Doan durumu kabullenir.

DOKTOR, BÖYLE BR HASTALIK NE GÖRDÜM NE DUYDUM

Yetkililerden hastalna çare bulmak için yardm isteyen Doan, 69 yandaym. Bu hastala 35 senedir yakalanmm. Geçirdiim hastalk sonras dizlerim tutmad ve yataa dütüm. Doktora gittim ilaç kullandm. yiletikten sonra fark ettim ki terlemiyorum. Eskiden de çok terliyordum. Zoruma gidiyordu sknt yayordum. Bütün bran doktorlarna gittim. En son Aratrma hastanesine gittim ve bu hastalma bir tehis bulmasn koymasn istedim. Fakültedeki doktora da tehis koyamad ve tahlil sonuçlarna göre iyi olduumu söylediler. Doktorum kendi hocasna telefon açt ve ona da durumu anlatt. O da tahlil sonuçlarm görmek istedi. Sonra ben telefonu doktorumdan aldm ve dier doktorla konutum ve ona benim bu hastalm önlemesi için yardm istedim. O da bana telefonda dedi ki ben otuz seneyi akn bir doktorum böyle bir hastalk ne gördüm ne duydum. Bende doktora o vakit beni Ankaraya havale edin dedim o da kabul etti. Yalnz Ankara da olan cihazlarn burada da mevcut olduunu söyledi. Bende Ankaraya gitmekten vazgeçtim dedi.

çOK ZOR BR DURUM BENM çN

Tehis konamayan hastal nedeniyle zaman zaman zorlandn anlatan doan, öyle devam etti:

On be sene geçti aradan bir daha da bu hastalmdan dolay hastaneye gitmedim. çok zor bir durum benim için, gün için içinde sürekli kendimi slatmak zorunda kalyorum. Nereye gidersem gideyim sürekli suyumu yanma almak zorunda kalyorum. Elbiselerim kuruduu gibi tekrar kendimi slatyorum. Ailem içinde zor bir durum çünkü sürekli slak slak geziyorum. Ama onlarda artk durumu kabullendiler, çünkü kendimi slatmazsam baylrm. Eimde bu konuda bana destek oluyor, darda suyum bittiinde hemen çaryorum eimi suyum bitti diyorum koup suyumu bana getiriyor. Su dökmediimde gözlerim kararyor daralyorum bam arlayor ve baylyorum. Gün içersinde yaklak yirmi defa slatyorum kendimi. Yazn daha fazla su dökmek zorunda kalyorum. Serin havalarda yine sknt oluyor ama dayanabiliyorum. Scak arttkça skntm artyor. Yetkililerden bana yardm eli uzatmalarn istiyorum.

Ana Sayfaya Git