Teröre tepki!

Diyarbakır, Elazığ, Batman ve Bingöl'de bazı parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

Haberler 12.12.2016 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

- Acmz büyük ama hepimiz ayaktayz

AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammed Akar da terör saldrsna tepki göstererek, saldrda ehit olan polis ve sivillere Allahtan rahmet, yarallara acil ifalar dilediini dile getirdi.

Saldry knayan Akar, Acmz büyük ama hepimiz ayaktayz elhamdülillah. Kimse bu iradeyi, bu ruhu bastramaz, belimizi bükemez. eklinde konutu.

- Türkiyenin yüreini, cierini dalad

AK Parti 24-25. dönem Batman Milletvekili Ziver Özdemir, saldrya tepki göstererek, Hepimizin yüreini dalayan stanbuldaki terör olayn knyorum, nefretle knyor ve lanetliyorum. ifadesini kulland.

AK Parti Elaz l Bakan Ramazan Gürgöze, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, bu tür terör eylemleriyle zayflamayacak, sarslmayacak ve yeise kaplmayacak kadar güçlü bir devlet olduunu söyledi.

Anayasa deiiklii paketinin Meclise geldii günde böyle bir olayn yaanmasnn düündürücü olduuna iaret eden Gürgöze, Ülkemizin ilerlemesini istemeyen karanlk güçler, bo durmam, Türkiye için dönüm noktas olan böyle bir günde alçakça bir saldrya girimilerdir. Elbette bilinmelidir ki devletimiz yaplan bu saldrya misliyle karlk verecektir. Dou ve Güneydouda, snrlarmz dnda yürütülen terörle mücadele çalmalar daha da etkin bir biçimde devam edecektir. dedi.

- Hain emellerine asla ulaamayacan biliyoruz

Memur Sen Elaz l Temsilcisi brahim Bahi ise hain bombal saldry lanetleyerek ehitlere Allahtan rahmet, yarallara acil ifalar, millete basal ve metanet diledi.

Türkiyenin yeni yönelilerinin önünün alnmak, yönetilebilir, öngörülebilir bir ülke olmaktan çkarlmak istendiine dikkat çeken Bahi, kan ve kaostan beslenen terör örgütlerinin ve onlar kullanan güç odaklarnn bu saldrsnn, umutsuz, sonuçsuz bir skma içinde olduklarn açk bir ekilde gösterdiini ifade etti.

Yaratlmak istenen güvensizlik ve umutsuzluk ortamyla huzur ve istikrarn bozulmak istendiini, sosyal ve ekonomik iyilemelerin sabote edilmeye çalldn aktaran Bahi, unlar kaydetti:

Ülkemizde bar ve kardelii esas alan temel anlaymz sayesinde hiçbir hainlik, birlik ve beraberliimize zarar veremeyecek, millet olarak gelecee yürüyü kararllmz engelleyemeyecektir. Hep birlikte güçlü Türkiyeyi tüm oyunlara ramen kardelik harcmzla ina edeceiz. Her zaman olduu gibi kararllmz ve ortaya koyduumuz milli duruumuz, teröre vereceimiz en akll, en saduyulu ve en etkili karlk olacaktr. Teröristlerin ve sahiplerinin hain emellerine asla ulaamayacan biliyoruz. Bu ülkede kardeliin kazanacan yineliyor bütün terör örgütlerini, onlarn kalleçe saldrlarn tekrar knyoruz.

- Bu tür hadiseler birlik ve beraberliimizi bozamayacaktr

Elaz Ticaret ve Sanayi Odas Yönetim Kurulu Bakan dris Alan da bu tür terör eylemlerinin insanla kar ilenmi bir suç olduunu açklad.

Terörün çirkin yüzünü hiçbir insani deerle açklamalarnn mümkün olmadn kaydeden Alan, Huzur ve güven ortam ile birlikte, kalknma ve gelimemizi tehdit eden bu tür hadiseler birlik ve beraberliimizi bozamayacaktr. Yurt içinde ve yurt dnda bütün terör örgütlerinin kökünü kazma noktasnda kararllkla mücadelesini sürdüren hükümetimizi ve tüm güvenlik güçlerimizin Türk ulusu olarak yanndayz. Halkmzn duas bu mübarek Mevlit Kandili gecesinde onlarladr. ifadelerine yer verdi.

- Milletimiz tek yürek olarak kararl bir duru sergileyecektir

Elaz Sivil Toplum Kurulular Platformu dönem sözcüsü Hac Ormanolu, ildeki sivil toplum kurulular olarak ülkenin kalbine bir kez daha aclar düüren hain terör saldrsn knadklarn, planlayanlar ve uygulayanlar lanetlediklerini belirtti.

Saldrda ehit düen emniyet mensuplarna ve vatandalara Allahtan rahmet, yaknlarna ve Türk milletine basal, yarallara ise acil ifalar dileyen Ormanolu, unlar söyledi:

Milletimizin birlik ve beraberliine, kardeliine ve geleceimize kasteden bu saldrlar bugüne kadar amacna ulaamamtr, bundan sonra da amacna ulaamayacaktr. Ülkemizin huzur, güvenlik ve istikrarn bozmay amaçlayan vatan hainleri ile d güçler karsnda milletimiz tek yürek olarak kararl bir duru sergileyecektir.

Tüm siyasi partilerin ve ülkeyi yönetenlerin teröre kar birlik ve beraberlik içerisinde hareket edip daha etkili alternatif yöntemler gelitirmesi gerektiini ifade eden Ormanolu, milletin de teröre destek verenlere kar uyank olmas gerektiini vurgulad.

- Batman

AK Parti Batman l Bakanl Konferans Salonunda gerçekletirilen toplantda konuan AK Parti Batman l Bakan Diyaettin Uçar, stanbuldaki terör saldrsna tepki göstererek, ehitlere rahmet, yarallara acil ifalar diledi.

Türkiyenin önemli bir süreçten geçtiine dikkat çeken Uçar, Türkiyenin önünü kesmeye çalanlarn bu hain tuzaklarna devam edeceini vurgulad.

Saldrnn Anayasa teklifinin TBMMye sunulmasnn ardndan yaandna dikkat çeken Uçar, öyle konutu:

Bu çok önemli bir admdr. Yeni ve Güçlü Türkiyenin yolu bu sistemden geçmektedir. imdi önümüze baka engeller çkararak bizleri yldrmaya çalmaya devam edeceklerdir. Fakat biz bir oldukça, diri oldukça, iri olacaz. Bu davaya bu kutlu yürüyüe millet olarak omuz verdikçe bu ülkeyi inadna büyüteceiz.

- Bingöl

Bingöl Belediye Bakan Yücel Barakazi, yapt açklamada, Türkiyeye dört bir koldan saldran terör örgütlerinin amacna ulaamayacaklarn belirtti.

Terör örgütlerinin amacnn, gücü krlan, bölgesel ve küresel etkisi zayflatlan, siyasi ve ekonomik alanda da baml klnan ve özellikle Batya mecbur braklan bir Türkiye olduuna iaret eden Barakazi, nsan canna kasteden caniler, asla amacna ulaamayacaktr. yi bilinmelidir ki, terör örgütleri, milletin tek yürek olduu Türkiyeye diz çöktüremeyeceklerdir. dedi.

Hiçbir saldrnn, milleti beraber yaama kararlndan, bölünmez bütünlüünden döndüremeyeceini vurgulayan Barakazi, temel insan hakk olan yaama hakkna kasteden saldry knad.

Bingöl ehit Aileleri Gazileri ve nsan Haklar Dernei Bakan Naim Tan, terör saldrsn lanetleyerek, Bu terör olaylar ülkemiz ve aziz milletimiz için büyük bir acdr. Meydana gelen terör olaylarnda görüyoruz ki birliimize ve dirliimize göz dikmi birçok hain yaplanma mevcuttur. Vatan hainliinin her türlüsü ülkemiz için bir tehdit unsurudur. diye konutu.

AK Parti Bingöl l Bakan Ylmaz Seven de saldry knayarak, PKK, DEA ve FETÖ ile tüm terör örgütlerinin ayn amaç için Türkiyeye saldrdn belirterek, Bu hainler, ehit kan ile sulanan vatanmzda asla emellerine ulamayacaktr. Millet ve devlet olarak bu hain terör örgütlerinin üstesinden geleceimizin hiç kimsenin üphesi olmasn. Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann deiiyle; Ölürsem ehit, kalrsam gazi anlayyla mücadele eden bir milleti yolundan döndürecek bir silah daha icat edilmedi. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git