Görüş Bildir

Teröre tepki!

Diyarbakır, Elazığ, Batman ve Bingöl'de bazı parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

Teröre tepki!

- "Acımız büyük ama hepimiz ayaktayız"

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar da terör saldırısına tepki göstererek, saldırıda şehit olan polis ve sivillere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediğini dile getirdi.

Saldırıyı kınayan Akar, "Acımız büyük ama hepimiz ayaktayız elhamdülillah. Kimse bu iradeyi, bu ruhu bastıramaz, belimizi bükemez." şeklinde konuştu.

-" Türkiye'nin yüreğini, ciğerini dağladı"

AK Parti 24-25. dönem Batman Milletvekili Ziver Özdemir, saldırıya tepki göstererek, "Hepimizin yüreğini dağlayan İstanbul'daki terör olayını kınıyorum, nefretle kınıyor ve lanetliyorum." ifadesini kullandı.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, bu tür terör eylemleriyle zayıflamayacak, sarsılmayacak ve yeise kapılmayacak kadar güçlü bir devlet olduğunu söyledi.

Anayasa değişikliği paketinin Meclise geldiği günde böyle bir olayın yaşanmasının düşündürücü olduğuna işaret eden Gürgöze, "Ülkemizin ilerlemesini istemeyen karanlık güçler, boş durmamış, Türkiye için dönüm noktası olan böyle bir günde alçakça bir saldırıya girişmişlerdir. Elbette bilinmelidir ki devletimiz yapılan bu saldırıya misliyle karşılık verecektir. Doğu ve Güneydoğu'da, sınırlarımız dışında yürütülen terörle mücadele çalışmaları daha da etkin bir biçimde devam edecektir." dedi.

- "Hain emellerine asla ulaşamayacağını biliyoruz"

Memur Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi ise hain bombalı saldırıyı lanetleyerek şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, millete başsağlığı ve metanet diledi.

Türkiye'nin yeni yönelişlerinin önünün alınmak, yönetilebilir, öngörülebilir bir ülke olmaktan çıkarılmak istendiğine dikkat çeken Bahşi, kan ve kaostan beslenen terör örgütlerinin ve onları kullanan güç odaklarının bu saldırısının, umutsuz, sonuçsuz bir sıkışma içinde olduklarını açık bir şekilde gösterdiğini ifade etti.

Yaratılmak istenen güvensizlik ve umutsuzluk ortamıyla huzur ve istikrarın bozulmak istendiğini, sosyal ve ekonomik iyileşmelerin sabote edilmeye çalışıldığını aktaran Bahşi, şunları kaydetti:

"Ülkemizde barışı ve kardeşliği esas alan temel anlayışımız sayesinde hiçbir hainlik, birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecek, millet olarak geleceğe yürüyüş kararlılığımızı engelleyemeyecektir. Hep birlikte güçlü Türkiye’yi tüm oyunlara rağmen kardeşlik harcımızla inşa edeceğiz. Her zaman olduğu gibi kararlılığımız ve ortaya koyduğumuz milli duruşumuz, teröre vereceğimiz en akıllı, en sağduyulu ve en etkili karşılık olacaktır. Teröristlerin ve sahiplerinin hain emellerine asla ulaşamayacağını biliyoruz. Bu ülkede kardeşliğin kazanacağını yineliyor bütün terör örgütlerini, onların kalleşçe saldırılarını tekrar kınıyoruz."

- "Bu tür hadiseler birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır"

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan da bu tür terör eylemlerinin insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu açıkladı.

Terörün çirkin yüzünü hiçbir insani değerle açıklamalarının mümkün olmadığını kaydeden Alan, "Huzur ve güven ortamı ile birlikte, kalkınma ve gelişmemizi tehdit eden bu tür hadiseler birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Yurt içinde ve yurt dışında bütün terör örgütlerinin kökünü kazma noktasında kararlılıkla mücadelesini sürdüren hükümetimizi ve tüm güvenlik güçlerimizin Türk ulusu olarak yanındayız. Halkımızın duası bu mübarek Mevlit Kandili gecesinde onlarladır." ifadelerine yer verdi.

- "Milletimiz tek yürek olarak kararlı bir duruş sergileyecektir"

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu dönem sözcüsü Hacı Ormanoğlu, ildeki sivil toplum kuruluşları olarak ülkenin kalbine bir kez daha acılar düşüren hain terör saldırısını kınadıklarını, planlayanları ve uygulayanları lanetlediklerini belirtti.

Saldırıda şehit düşen emniyet mensuplarına ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dileyen Ormanoğlu, şunları söyledi:

''Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğimize kasteden bu saldırılar bugüne kadar amacına ulaşamamıştır, bundan sonra da amacına ulaşamayacaktır. Ülkemizin huzur, güvenlik ve istikrarını bozmayı amaçlayan vatan hainleri ile dış güçler karşısında milletimiz tek yürek olarak kararlı bir duruş sergileyecektir.''

Tüm siyasi partilerin ve ülkeyi yönetenlerin teröre karşı birlik ve beraberlik içerisinde hareket edip daha etkili alternatif yöntemler geliştirmesi gerektiğini ifade eden Ormanoğlu, milletin de teröre destek verenlere karşı uyanık olması gerektiğini vurguladı.

- Batman

AK Parti Batman İl Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan AK Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar, İstanbul'daki terör saldırısına tepki göstererek, şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Uçar, Türkiye'nin önünü kesmeye çalışanların bu hain tuzaklarına devam edeceğini vurguladı.

Saldırının Anayasa teklifinin TBMM'ye sunulmasının ardından yaşandığına dikkat çeken Uçar, şöyle konuştu:

"Bu çok önemli bir adımdır. 'Yeni ve Güçlü Türkiye’nin yolu bu sistemden geçmektedir. Şimdi önümüze başka engeller çıkararak bizleri yıldırmaya çalışmaya devam edeceklerdir. Fakat biz bir oldukça, diri oldukça, iri olacağız. Bu davaya bu kutlu yürüyüşe millet olarak omuz verdikçe bu ülkeyi inadına büyüteceğiz."

- Bingöl

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yaptığı açıklamada, Türkiye'ye dört bir koldan saldıran terör örgütlerinin amacına ulaşamayacaklarını belirtti.

Terör örgütlerinin amacının, gücü kırılan, bölgesel ve küresel etkisi zayıflatılan, siyasi ve ekonomik alanda dışa bağımlı kılınan ve özellikle Batı’ya mecbur bırakılan bir Türkiye olduğuna işaret eden Barakazi, "İnsan canına kasteden caniler, asla amacına ulaşamayacaktır. İyi bilinmelidir ki, terör örgütleri, milletin tek yürek olduğu Türkiye’ye diz çöktüremeyeceklerdir." dedi.

Hiçbir saldırının, milleti beraber yaşama kararlığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyeceğini vurgulayan Barakazi, temel insan hakkı olan yaşama hakkına kasteden saldırıyı kınadı.

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, terör saldırısını lanetleyerek, "Bu terör olayları ülkemiz ve aziz milletimiz için büyük bir acıdır. Meydana gelen terör olaylarında görüyoruz ki birliğimize ve dirliğimize göz dikmiş birçok hain yapılanma mevcuttur. Vatan hainliğinin her türlüsü ülkemiz için bir tehdit unsurudur." diye konuştu.

AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven de saldırıyı kınayarak, PKK, DEAŞ ve FETÖ ile tüm terör örgütlerinin aynı amaç için Türkiye'ye saldırdığını belirterek, "Bu hainler, şehit kanı ile sulanan vatanımızda asla emellerine ulaşmayacaktır. Millet ve devlet olarak bu hain terör örgütlerinin üstesinden geleceğimizin hiç kimsenin şüphesi olmasın. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın değişiyle; 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışıyla mücadele eden bir milleti yolundan döndürecek bir silah daha icat edilmedi." ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi