TESK'ten GSS için süre uzatımı talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Sağlık güvencesi olmayan ve sağlık primi borcunu zamanında ödeyemeyen herkesin sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için verilen süre yeniden uzatılmalıdır." ifadesini kullandı.

Haberler 03.01.2020 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Palandöken yapt yazl açklamada, 1 Ocak 2020de yürürlüe giren Ahilik Fonu uygulamasnn esnafa büyük bir külfet getirdiini iddia etti.

Bu uygulamann ertelenmesini isteyen Palandöken, prim borcu bulunan esnaf ve sanatkarlar ile yaknlarnn genel salk sigortasndan (GSS) yararlanmaya devam etmesi talep etti.

SÜRE UZATIMI STED

ki aydan fazla salk prim borcu olan Ba-Kurlularn, salk hizmetlerinden yararlanma süresinin 31 Aralk 2019 itibaryla sona erdiini hatrlatan Palandöken, unlar kaydetti:

Salk güvencesi olmayan ve salk primi borcunu zamannda ödeyemeyen herkesin salk hizmetlerinden faydalanabilmesi için verilen süre yeniden uzatlmaldr. Salk primini ödeyemeyen yaklak 5 milyon genel salk sigortallar ile Ba-Kurlu vatandamzn urayaca maduriyetin önüne geçilmesi için yeni bir düzenleme yaplncaya kadar uygulama ertelenmeli ve sosyal devlet ilkesine uygun olarak herkes salk hizmetinden faydalanmaldr.

Ana Sayfaya Git