Tillo ilçesine tabiat parkı yapılıyor

Siirt'in Tillo Belediyesi desteğiyle Tabiat Parkları Genel Müdürlüğü tarafından Kalet-ül Üstat tepesinde tabiat parkı yapılıyor.

Haberler 17.12.2017 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tillo ilçe merkezine 3 kilometre uzaklkta 410 metrekarelik dalk alanda yaptrlan tabiat park yapm hakknda bilgi veren Tillo Belediye Bakan dham Aydn, yakn zamanda tamamlanacak olan parkn bölgenin en büyük ve otantik manzarasn kapsayacan söyledi. Aydn, henüz yapm aamasnda olan parkn Tabiat Parklar Genel Müdürlüünce hayata geçirildii ve içinde yer alan ta evlerle bolu da evlerini aratmadn söyledi.

TABAT PARKI YAPILIYOR

Park içindeki ta yollar, talarn üzerinde oyularak yazlan isim ve sözlerden olutuunu aktaran Aydn, Tabiat parknn yer ald Botan manzaral doa daha imdiden insana huzur veriyor. Tillo Belediyesinin de destekleriyle hayata geçen tabiat parknn hakim olduu Botann esiz manzaras buraya vatandalar çekecektir. Ayrca tabiat parknn içinde kafeteryas, alveri yeri, yürüyü yollar suni gölet, bisiklet yollar yaplacak. 2018 ylnda 20 adet orman kökü yerletirilecek, bu toplam tabiat bark ile Kaletül Üstad tepesindeki park ile birletirildiinde yaklak 500 dönümlük bir alan halka kazandrlm olacak. Ayrca 500 araçlk bir alan, piknikçiler için devasa alanlar halkn hizmetine sunulacak. Vatandalar bu alanlara gelip o güzel havada piknik yapabilecekler dedi.

Ana Sayfaya Git