Görüş Bildir

Tillo ilçesine tabiat parkı yapılıyor

Siirt'in Tillo Belediyesi desteğiyle Tabiat Parkları Genel Müdürlüğü tarafından Kalet-ül Üstat tepesinde tabiat parkı yapılıyor.

Tillo ilçesine tabiat parkı yapılıyor

Tillo ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta 410 metrekarelik dağlık alanda yaptırılan tabiat parkı yapımı hakkında bilgi veren Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, yakın zamanda tamamlanacak olan parkın bölgenin en büyük ve otantik manzarasını kapsayacağını söyledi. Aydın, henüz yapım aşamasında olan parkın Tabiat Parkları Genel Müdürlüğünce hayata geçirildiği ve içinde yer alan taş evlerle bolu dağ evlerini aratmadığını söyledi.

TABİAT PARKI YAPILIYOR

Park içindeki taş yollar, taşların üzerinde oyularak yazılan isim ve sözlerden oluştuğunu aktaran Aydın, "Tabiat parkının yer aldığı Botan manzaralı doğa daha şimdiden insana huzur veriyor. Tillo Belediyesinin de destekleriyle hayata geçen tabiat parkının hakim olduğu Botan'ın eşsiz manzarası buraya vatandaşları çekecektir. Ayrıca tabiat parkının içinde kafeteryası, alışveriş yeri, yürüyüş yolları suni gölet, bisiklet yolları yapılacak. 2018 yılında 20 adet orman köşkü yerleştirilecek, bu toplam tabiat barkı ile Kaletül Üstad tepesindeki park ile birleştirildiğinde yaklaşık 500 dönümlük bir alan halka kazandırılmış olacak. Ayrıca 500 araçlık bir alan, piknikçiler için devasa alanlar halkın hizmetine sunulacak. Vatandaşlar bu alanlara gelip o güzel havada piknik yapabilecekler" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi