TOKİ 81 ilde 154 millet bahçesi yapacak

TOKi tarafından yapımı tamamlanan 11 millet bahçesinin arasında Sakarya Millet Bahçesi, Batman Millet Bahçesi, Bursa Eski Stat Millet Bahçesi ve İstanbul Pendik Millet Bahçesi de yer alıyor.

Haberler 23.05.2020 - 02:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakanl Toplu Konut daresi (TOK) Bakanlnca 81 ilde yaplacak 154 millet bahçesinin 11i tamamland.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann himayesinde, çevre ve ehircilik Bakanlnn koordinasyonunda TOK tarafndan 81 ilde 154 millet bahçesi yaplacak.

Gelecek nesillerin daha yeil ortamlarda yaamasna imkan salayacak millet bahçelerinin inasnda aktif görev alan TOK, öncelikli olarak mülkiyetindeki eski stat alanlarn millet bahçelerine dönütürüyor.

Daha çok yeil anlay dorultusunda millet bahçeleri, hizmete girmeye devam ediyor.

Bugüne kadar 11 millet bahçesinin yapm tamamland, 19unun inas devam ediyor, 21i ihale, 103ü de proje aamasnda bulunuyor.

Yapm tamamlanan millet bahçeleri unlar:

Batman Millet Bahçesi, Bursa Eski Stat Millet Bahçesi, Diyarbakr Sur çkale Millet Bahçesi, Diyarbakr Dicle Vadisi Millet Bahçesi, Elaz Millet Bahçesi, stanbul Kayaehir 1. Etap Millet Bahçesi, stanbul Pendik Millet Bahçesi, Sakarya Millet Bahçesi, Samsun Millet Bahçesi, Trabzon Akçaabat Millet Bahçesi ve Sivas Millet Bahçesi.

TOK LE SAKARYA BÜYÜKEHR BELEDYES ARASINDA BRL PROTOKOLÜ

Millet kraathanesinin de yer ald Sakarya Millet Bahçesini dün ziyaret eden TOK Bakan Ömer Bulut, incelemelerde bulundu ve bilgi ald.

Sakarya Millet Bahçesinde devam eden bakm-onarm çalmalar için TOK Bakan Bulut ile Sakarya Büyükehir Belediye Bakan Ekrem Yüce arasnda i birlii protokolü imzaland.

Eski Sakarya Atatürk Stadnn yerine yaplan Millet Bahçesi ile Sakaryal vatandalar, yürüme yollar, spor alanlar, yansma havuzu, meyve-sebze bahçeleri, renk ve koku bahçelerinin bulunduu yeil alana kavuacak.

Ana Sayfaya Git