Toplu taşıma dezenfekte!

Diyarbakır'da toplu taşıma araçları salgın hastalıklara karşı dezenfekte edildi.

Haberler 02.03.2020 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Binlerce vatandan yararland 200 toplu tama aracnn her gün rutin temizliini gerçekletiren Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, halk saln korumak ve salgn hastalk riskine kar araçlar uluslararas kalite belgeli, Salk Bakanl ruhsatl ilaçlarla dezenfekte ediyor.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Ulam Daire Bakanl, halk saln korumak amacyla her gün binlerce vatandan yararland 200 toplu tama aracnn rutin temizliini yaparak salgn hastalk riskine kar dezenfekte ediyor. Temizlik ekipleri, her gece günlük seferini tamamlayan toplu tama araçlarn CNG Dolum stasyonunda Adan Zye rutin temizliini gerçekletiriyor. lk etapta süpürgelerle kaba temizlii yaplan toplu tama araçlar, daha sonra srasyla yolcu koltuklar, koltuklarn arka-alt ksmlar, dümeler, direksiyon, cam kenarlar ve lastikleri, oför paravan, yolcu tutamaklar büyük bir titizlik içinde temizleniyor.

DEZENFEKTE EDLYOR

Her gün yaplan rutin temizlik dnda kent merkezi ve ilçelerde vatandalara hizmet eden araçlar uluslararas kalite belgeli, Salk Bakanl ruhsatl korozif, kanserojen ve genlere zarar vermeyen, cildi, gözleri tahrip etmeyen maddelerle, özel giysisi, maskesi ve eldiveni bulunan personel tarafndan püskürtme cihazyla yolcu tutamak ve tutamak borular, koltuk ve kap tutma yerleri gibi temasn youn olduu yerler titizlikle dezenfekte ediliyor.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, salgn hastalklara kar dezenfekte çalmasn her hafta rutin ekilde gerçekletirecek.

Ana Sayfaya Git