Toplu ulaşım için dış mahallelerde güzergah belirlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların talepleri doğrultusunda Bağlar ve Kayapınar ilçelerinin 5 dış mahallesi ve bağlı mezralar ile fabrikaları kapsayan yeni toplu ulaşım güzergâhı belirledi. Yeni güzergahta toplam 6 bin vatandaş toplu taşıma hizmetinden yararlanacak.

Haberler 22.03.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, daha rahat ve konforlu toplu ulam hizmeti vermek için çalmalarna devam ediyor. Büyükehir Belediyesi, vatandalardan gelen talepleri deerlendirerek Balar ve Kayapnar ilçelerinin d mahallelerinde yeni toplu tama güzergah belirlemek için balatt çalmay tamamlad. Mahallelere gidip çalma yürüten Büyükehir Belediyesi ekipleri, nüfusu 3 bin civarnda olan 5 d mahalle ve bal mezralarda yaayan vatandalara ulam hizmeti vermek için yeni toplu tama güzergah belirledi.

6 bin kii faydalanacak

Yaplan güzergh tespitinde yol artlarnn uygun olduu, güzerghlar üzerinde fabrikalarn bulunduu, fabrikalarda çalanlarla birlikte yaklak 6 bin vatandan toplu tama araçlarndan faydalanaca tespit edildi. Güzergah tespitinin tamamlanmasyla birlikte P5 numaral otobüs, 25 Marttan itibaren hizmet vermeye balayacak.

Yeni hattn güzergah

25.03.2017 tarihinde hizmet vermeye balayacak P5 Hattnda güzergh öyle: Akdibek Mahallesi Birlik Mahallesi Takal Mahallesi Örgünler Mahallesi Kuzucak Mahallesi Tosunlar Mezras çayr çeteli Mezras ahin Tepe Mahallesi Tarma Dayal Org. San. Mega Sanayi KOSGEB Mes Ya Fab. çrçr Fab. Ava Petrol Pirinçlik Mahallesi 500 Evler Kava Otogar- Sanayi Hal Kava Doum Hastanesi Kantar Tesisler Kouyolu Ofis Dakap Hastaneler.

Ana Sayfaya Git