Toplu ulaşım için dış mahallelerde güzergah belirlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların talepleri doğrultusunda Bağlar ve Kayapınar ilçelerinin 5 dış mahallesi ve bağlı mezralar ile fabrikaları kapsayan yeni toplu ulaşım güzergâhı belirledi. Yeni güzergahta toplam 6 bin vatandaş toplu taşıma hizmetinden yararlanacak.

Toplu ulaşım için dış mahallelerde güzergah belirlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, daha rahat ve konforlu toplu ulaşım hizmeti vermek için çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirerek Bağlar ve Kayapınar ilçelerinin dış mahallelerinde yeni toplu taşıma güzergahı belirlemek için başlattığı çalışmayı tamamladı. Mahallelere gidip çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi ekipleri, nüfusu 3 bin civarında olan 5 dış mahalle ve bağlı mezralarda yaşayan vatandaşlara ulaşım hizmeti vermek için yeni toplu taşıma güzergahı belirledi.

6 bin kişi faydalanacak

Yapılan güzergâh tespitinde yol şartlarının uygun olduğu, güzergâhlar üzerinde fabrikaların bulunduğu, fabrikalarda çalışanlarla birlikte yaklaşık 6 bin vatandaşın toplu taşıma araçlarından faydalanacağı tespit edildi. Güzergah tespitinin tamamlanmasıyla birlikte P5 numaralı otobüs, 25 Mart’tan itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Yeni hattın güzergahı

25.03.2017 tarihinde hizmet vermeye başlayacak P5 Hattı’nda güzergâh şöyle: “Akdibek Mahallesi — Birlik Mahallesi — Takaşlı Mahallesi — Örgünler Mahallesi — Kuzucak Mahallesi — Tosunlar Mezrası — Çayır Çeteli Mezrası —Şahin Tepe Mahallesi — Tarıma Dayalı Org. San. — Mega Sanayi — KOSGEB — Mes Yağ Fab. — Çırçır Fab. — Ava Petrol — Pirinçlik Mahallesi — 500 Evler Kavşağı — Otogar- Sanayi — Hal Kavşağı — Doğum Hastanesi — Kantar — Tesisler —Koşuyolu — Ofis —Dağkapı — Hastaneler.”

Kaynak: Diyarbakır Söz